Gătește Pulpă de miel cu cartofi la cuptor
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 1 pulpă de miel de 2 kg
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper
- 3-4 crenguțe de rozmarin
- 1 linguriță de boia de ardei afumată
- puțin cimbru uscat
- 50 ml ulei
- 100 gr unt
- 500 gr cartofi
- 2 cepe roșii
- 1/4 linguriță de boia iute
Mod de preparare
Mai întâi curățăm pulpa de miel de grăsime și pielița de deasupra. O ungem cu puțin ulei, presărăm peste ea sare, piper, cimbru uscat și boia afumată și o masăm bine. O acoperim cu folie alimentară și o lăsăm la rece o oră.
După acest interval de timp, încingem o tigaie cu ulei și rumenim bine pulpa de miel pe toate părțile.
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bucăți mai mari. Îi masăm cu unt și presărăm peste ei sare și boia de ardei iute.
Curățăm ceapa roșie și o tăiem în fâșii.
Așezăm ceapa roșie la baza unei tăvi de copt, iar peste ea așezăm pulpa de miel. Adăugăm și cartofii de jur împrejur. Turnăm uleiul din tigaie în tavă, adăugăm și crenguțe de rozmarin și punem tava la cuptor, la 200 de grade pentru 35-40 de minute. Cu 10-15 minute înainte de stingerea focului întoarcem carnea și cartofii pe partea cealaltă și mai adăugăm puțin unt.
Este delicioasă atât friptura de miel cât și garnitura de cartofi cu ceapă roșie.
COMENTARII