Mâncăruri cu carne

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor

Pentru masa de Paște și nu numai, avem pentru voi o rețetă de pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Pulpa de miel este foarte fragedă, iar cartofii aromați și ușor picanți.

Friptura de miel este nelipsită de pe masa de Paște. Face parte dintre preparatele tradiționale cu care se întâmpină Sărbătoarea Învierii Domnului. Și noi obișnuim să o preparăm după diferite rețete, una mai delicioasă decât alta.

Vă mai recomand de pe blog o rețetă simplă de  friptura de miel cu vin si usturoi. Este una dintre preferatele familiei.

De pe masa de Paște nu lipsește nici borșul de miel, preferatul familiei.

Cea mai des preparată este rețeta bunicii de borș de miel. Ne-am obișnuit cu ea din copilărie și transmitem mai departe rețeta, din generație în generație.

Și dacă am vorbit de felurile principale de pe masa de Paște, să nu uităm nici de cel mai îndrăgit aperitiv – drobul. Găsiți pe blog mai multe rețete de drob, printre care și rețeta tradițională de drob de miel.

Citește și: Friptură de miel pentru Paște 2022. Descoperă secretele unu preparat delicios

Cum se prepară rețeta de pulpă de miel cu cartofi la cuptor

Pentru rețeta de față, pentru a scurta timpul de preparare la cuptor, recurgem la metodele chefilor culinari. Mai întâi sigilăm carnea la tigaie. Apoi o punem în tavă împreună cu cartofii și o dăm la cuptor pentru 35-40 de minute. Bine, timpul de preparare depinde și de cât de crudă este carnea și ce cât de mare este pulpa.

Cartofii condimentați cu boia dulce și iute și unși cu unt ies absolut delicioși. Mai punem o salată verde alături și avem un meniu perfect pentru o masă de sărbătoare petrecută în familie.

Și dacă nu mai știți ce să puneți pe masa de Paște, găsiți pe blog un articol în care am adunat câteva idei de meniu pentru masa de Paște.

Citește și: Chec aperitiv cu șuncă și cașcaval. Rețetă simplă și delicioasă

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pulpă de miel cu cartofi la cuptor.

Pulpă de miel, cartofi, ceapă roșie și crenguțe de rozmarin în tavă

Gătește Pulpă de miel cu cartofi la cuptor

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

6

Friptură din pulpă de miel secționată, alături de cartofi preparați la cuptor

Ingrediente

  • 1 pulpă de miel de 2 kg
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 3-4 crenguțe de rozmarin
  • 1 linguriță de boia de ardei afumată
  • puțin cimbru uscat
  • 50 ml ulei
  • 100 gr unt
  • 500 gr cartofi
  • 2 cepe roșii
  • 1/4 linguriță de boia iute

Mod de preparare

Mai întâi curățăm pulpa de miel de grăsime și pielița de deasupra. O ungem cu puțin ulei, presărăm peste ea sare, piper, cimbru uscat și boia afumată și o masăm bine. O acoperim cu folie alimentară și o lăsăm la rece o oră.

După acest interval de timp, încingem o tigaie cu ulei și rumenim bine pulpa de miel pe toate părțile.

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bucăți mai mari. Îi masăm cu unt și presărăm peste ei sare și boia de ardei iute.

Curățăm ceapa roșie și o tăiem în fâșii.

Așezăm ceapa roșie la baza unei tăvi de copt, iar peste ea așezăm pulpa de miel. Adăugăm și cartofii de jur împrejur. Turnăm uleiul din tigaie în tavă, adăugăm și crenguțe de rozmarin și punem tava la cuptor, la 200 de grade pentru 35-40 de minute. Cu 10-15 minute înainte de stingerea focului întoarcem carnea și cartofii pe partea cealaltă și mai adăugăm puțin unt.

Este delicioasă atât friptura de miel cât și garnitura de cartofi cu ceapă roșie.