QUICHE LORRAINE
De fiecare data ,inainte sa-mi fac cumparaturile incerc sa golesc cat mai mult frigiderul si sa consum ce a mai ramas .Asa am ajuns sa adun cateva ingrediente care s-au potivit perfect tartei asteia din care n-a mai ramas aproape nimic.
Quiche lorraine ,o tarta sarata absolut delicioasa ,reteta simpla si cu ingrediente la indemana oricui. Smantana,cascaval,bacon , o combinatie gustoasa care va fi pe placul tuturor 🙂 .
Ingrediente
aluat
- 250 g faina alba de grau
- 125 g unt
- un ou
- un sfert de lingurita de sare
- 2-3 linguri de apa rece
- 200 g bacon taiat feliute
- 4 oua
- 200 ml smantana
- 150 g cascaval
- nucsoara
- sare si piper
Mod de preparare quiche lorraine
Intr-un alt bol punem ouale batute,cascavalul ras,baconul racit,smantana,nucsoara,sare si piper proaspat macinate si amestecam pentru omogenizarea compozitiei.
Aluatul de tarta il intindem cu un sucitor si-l transferam intr-o forma rotunda cu diametru de 24 cm.Intepati aluatul din loc in loc cu furculita,acoperiti-l cu alta hartie de copt si deasupra puneti boabe de fasole,naut,linte,ce aveti si coaceti 10 minute la 180°C,pana ce se usuca .Eu m-am grabit nu l-am copt inainte si a ramas usor nefacut in mijloc.
Apoi turnati compozitia si continuati coacerea inca 30 de minute la 180-200 °C,pana ce se rumeneste frumos.
Se serveste si calduta si rece,este la fel de delicioasa.Pofta buna!
Buna de tot! Arata mmmmmmmmmmm!
Mmmmm…ce bunatate! Ador quiche-ul lorraine iar al tau arata fantastic de bine! <3
Arata bine bine!!! Yumyy