Tarte sărate

Quiche Lorraine. Tarta sarata delicioasa

Quiche lorraine, o tarta sarata absolut delicioasa, reteta simpla si cu ingrediente la indemana oricui. Smantana,cascaval,bacon , o combinatie gustoasa care va fi pe placul tuturor  🙂 .

De fiecare data ,inainte sa-mi fac cumparaturile incerc sa golesc cat mai mult frigiderul si sa consum ce a mai ramas .Asa am ajuns sa adun cateva ingrediente care s-au potivit perfect tartei asteia  din care n-a mai ramas aproape nimic.

 

Citește și: Quiche cu spanac și brânză. Rețetă franțuzească de tartă sărată

Ingrediente:

aluat

  • 250 g faina alba de grau
  • 125 g unt
  • un ou
  • un sfert de lingurita de sare
  • 2-3 linguri de apa rece
umplutura :
  • 200 g bacon taiat feliute
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 150 g cascaval
  • nucsoara
  • sare si piper

Citește și: Quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry

Mod de preparare pentru reteta Quiche Lorraine:

 

Intr-un bol am pus faina,untul moale,oul,sarea si doua linguri de apa,apoi am framantat un aluat omogen pe cre l-am infasurat in folie alimentara si l-am tinut 30 de minute la frigider.
Intre timp,am prajit baconul (sunculita ) intr-o tigaie neaderenta ,fara ulei,pana s-a topit grasimea de pe el,apoi l-a lasat la racit.

Intr-un alt bol  punem ouale batute,cascavalul ras,baconul racit,smantana,nucsoara,sare si piper proaspat macinate si amestecam pentru  omogenizarea compozitiei.

Aluatul de tarta il intindem cu un sucitor si-l transferam intr-o forma rotunda cu diametru de 24 cm.Intepati aluatul din loc in loc cu furculita,acoperiti-l cu alta hartie de copt si deasupra puneti boabe de fasole,naut,linte,ce aveti si coaceti 10 minute la 180°C,pana ce se usuca .Eu m-am grabit  nu l-am copt inainte si  a ramas usor nefacut in mijloc.
Apoi turnati compozitia si continuati coacerea inca 30 de minute la 180-200 °C,pana ce se rumeneste frumos.

Quiche lorraine

Se serveste si calduta si rece,este la fel de delicioasa.Pofta buna!

Quiche lorraine

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.