Gătește Roșii tocate cu ceapă și usturoi, pentru iarnă
Timp de preparare
60 min
Porții
4
Ingrediente
- 3 kg roșii decojite
- 1 lingură cu sare pentru murături, neiodată
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 3-4 crenguțe cu frunze de busuioc
- 1 ceapă
- 1 lingură de ulei
- 2-3 căței de usturoi
Mod de preparare
Începem cu pregătirea roșiilor pe care le opărim apoi le decojim, le îndepărtăm cotoarele și le tocăm în cuburi. Punem cuburile de roșii într-o sită, la scurs.
Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm fin. Uleiul îl punem într-o tigaie, la încins și adăugăm ceapa și usturoiul la călit. Adăugăm și o linguriță de sare, pentru a se înmuia ceapa și a-și lăsa lichidul în tigaie. Când ceapa este pătrunsă, stingem focul și o lăsăm să se tempereze.
Tocăm pătrunjelul mărunt, la fel și busuiocul. Le amestecăm cu roșiile tocate în cuburi.
Apoi sterilizăm borcanele și le umplem cu roșiile tocate și scurse. Deasupra adăugăm ceapa călită cu usturoiul și uleiul în care au fost călite. Închidem capacele borcanelor cu roșii tocate cu ceapă și usturoi și le agităm pentru a se amesteca ingredientele din interior.
Le întoarcem invers pentru a ne asigura că nu curg.
Așezăm o cratiță pe focul de la aragaz și punem la baza ei un ștergar curat. Apoi adăugăm borcanele în interiorul cratiței. Turnăm apă până la gâtul borcanelor și le fierbem pentru 40 de minute din momentul în care apa a început să fiarbă. Lăsăm borcanele să se răcească odată cu apa în care au fiert pentru a le asigura o conservare perfectă.
Spor!
COMENTARII