Mâncăruri cu carne

Roșii umplute cu carne și orez

Pentru masa de prânz dintr-o zi de vară, când roșiile sunt gustoase și cărnoase, avem o rețetă delicioasă de roșii umplute cu carne și orez.

Roșiile de grădină, aromate și gustoase sunt cele mai potrivite pentru a fi umplute. Rețeta este simplă și ușor de preparat, așa cum este și rețeta de ardei umpluți.

Ca și ardeii și roșiile se pot umple în diferite moduri. Pe lângă  modul clasic de umplere cu carne tocată și orez, mai putem apela și la o combinație de legume. Le mai putem umple cu paste, sau cu diferite cereale.

Vedeți aici și o rețetă de roșii umplute cu salată de paste și legume. Este perfectă pentru orice masă din zi. Este gustoasă și consistentă și poate fi preparată și pentru un platou cu aperitive festive.

Și tot pentru platoul cu aperitive festive poate fi preparată și rețeta de roșii umplute cu brânzeturi și condimente. Este ideală chiar și pentru pauza de masă de la serviciu.

Cum preparăm rețeta de roșii umplute cu carne și orez

Pentru rețeta roșiilor umplute pregătim o combinație de ingrediente asemănătoare cu cea a ardeilor umpluți, sau cu cea pentru sarmale. Apoi umplem roșiile cu această combinație, după ce îndepărtăm din miezul lor. Le dăm la cuptor și le lăsăm doar câteva minute, pentru a nu se înmuia. Nu au nevoie de sos pentru că vor fi ele suficient de suculente în interior.

Mai găsiți pe blog și rețete de dovlecei umpluți sau vinete umplute, asemănătoare cu cea din rețeta actuală.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de roșii umplute cu carne și orez.

Două roșii umplute cu carne și orez

Gătește Roșii umplute cu carne și orez

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

6

Două roșii umplute cu carne și orez

Ingrediente

  • 8 roșii mari
  • 250 gr carne tocată
  • 50 gr orez
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml de ulei
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea roșiilor pe care le spălăm, le ștergem, apoi le îndepărtăm câte un căpăcel din partea superioară. Păstrăm acest căpăcel pentru a acoperi roșiile cu el în timpul preparării.

Scobim interiorul roșiilor cu o lingură, doar partea cu semințe. Tocăm interiorul scobit pentru a-l adăuga la compoziția de umplutură.

Pentru a prepara umplutura, mai întâi fierbem orezul în apă cu puțină sare.

Tocăm ceapa și o călim în ulei, apoi adăugăm usturoiul trecut prin presă. Când ceapa și usturoiul sunt pătrunse adăugăm carnea tocată. Adăugăm sare și piper și amestecăm bine ingredientele. Le preparăm până când carnea este pătrunsă. Apoi adăugăm miezul roșiilor și orezul fiert.  Amestecăm bine ingredientele și le mai lăsăm să se prepare până când scade sucul format.

Lăsăm compoziția de carne cu orez să se mai răcească, apoi umplem roșiile cu ea.

Așezăm roșiile umplute într-o tavă, pe hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 15 minute, la 175 de grade Celsius. Nu le lăsăm la cuptor timp îndelungat pentru a nu se înmuia foarte rău.

Servim delicioasele roșii umplute cu carne și orez ușor calde, la una dintre mesele principale ale zilei.

Sunt și gustoase, și consistente, dar și aspectuoase.

Spor și poftă bună!