Gătește Roșii umplute cu ton și legume
Ingrediente
- 5-6 roșii potrivit de mari
- 300 gr file de ton în ulei de măsline
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ceapă roșie
- suc de lămâie, după gust
- câteva fire de pătrunjel verde sau mărar verde
- sare și piper, după gust.
Mod de preparare
Mai întâi pregătim roșiile care necesită spălare, secționarea unui capac din partea superioară și scobirea interiorului. Lăsăm o margine la cupele de roșii de 5-6 mm. Interiorul roșiilor îl tocăm mărunt și îl amestecăm cu celelalte ingrediente.
După ce pregătim roșiile, scurgem fileul de ton din conservă și îl stropim cu puțin suc de lămâie.
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt, curățăm ardeiul și îl tocăm în cuburi mici.
Amestecăm toate aceste ingrediente într-un bol și le asezonăm cu sare și piper, după gust. Adăugăm și frunze de pătrunjel verde.
Le amestecăm bine până când se omogenizează amestecul și umplem roșiile.
Așezăm delicioasele roșii umplute cu ton și legume pe platouri și așezăm deasupra lor capacele de la roșii îndepărtate anterior.
Iar dacă ne mai rămâne salată de ton cu legume, o putem servi pe felii de pâine simple sau prăjite. Adăugăm și frunze de salată verde, pentru un plus de prospețime.
Este o gustare delicioasă și hrănitoare, vă recomandăm, cu drag, rețeta!
COMENTARII