Gătește Ruladă cu cocos și zmeură, fără coacere
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
12-16
Ingrediente
- Pentru bază:
- 500 g biscuiți simpli
- 400 ml lapte
- 50 g unt gras
- 50 g cacao.
- Pentru umplutură:
- 200 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 50 g lapte praf
- 150 g nucă de cocos
- un praf de sare
- 150 gr zmeură.
- Pentru decor:
- nucă de cocos sau zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru baza ruladei mai întâi amestecăm laptele cu pudra de cacao și fierbem amestecul până când începe să clocotească. Adăugăm untul și amestecăm până când acesta se topește.
Mărunțim biscuiții fin în robot, apoi turnăm sosul de cacao peste ei, ușor cald. Amestecăm pentru omogenizare, apoi lăsăm compoziția să se răcească.
Pentru crema de cocos amestecăm untul moale cu zahărul pudră până obținem o compoziție cremoasă. Încorporăm laptele praf, nuca de cocos și omogenizăm bine.
Pe o folie de prospețime întindem compoziția de biscuiți în strat uniform și cât de subțire o dorim. Peste aceasta întindem crema de cocos și presărăm zmeura. Rulăm bine și împachetăm delicioasa ruladă cu cocos și zmeură în folia de prospețime. O punem la frigider pentru câteva ore sau de seara până dimineața.
Apoi o decorăm cu nucă de cocos, o putem porționa și savura cu poftă, alături de cei dragi.
COMENTARII