Dulciuri

Ruladă cu cocos și zmeură, fără coacere

Dacă aveți poftă de un desert cu zmeură, dar nu vreți să aprindeți cuptoarele, încercați rețeta de ruladă cu cocos și zmeură, fără coacere. Este ușor de preparat, iar ingredientele sunt simple și la îndemâna tuturor.

Deserturile fără coacere ne scapă din impas atunci când nu dorim să pornim cuptoarele. Rețetele sunt foarte versatile, putând crea o mulțime de combinații de ingrediente. Putem folosi ca bază biscuiții sau pișcoturile, iar cremele le putem prepara prin fierbere sau la rece.

Un astfel de desert fără coacere îl puteți descoperi pe blog la rețeta de desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Nu avem de preparat decât o cremă și un topping de fructe, apoi asamblăm desertul. Putem folosi dulceață de fructe, sau gem, dacă nu avem chef de preparat topping. Iar dacă asamblăm desertul într-o formă mai atractivă, satisfacția va fi deplină.

Și tot din aceeași categorie vă mai recomand și rețeta de mattonella cu cremă bavareză și ciocolată. Este o prăjitură ce se prepară în straturi simetrice și uniforme, așa cum sunt zidite cărămizile. Poate fi preparată cu blaturi coapte, cu biscuiți sau cu pișcoturi. Crema se prepară cu gelatină, pentru a fi fermă și a se porționa perfect.

Cum preparăm rețeta de ruladă cu cocos și zmeură

 

Pentru rulada din rețeta de față, pregătim foaia din biscuiți mărunțiți și amestecați cu un sirop de cacao. Procedăm ca la rețeta de salam de biscuiți, dar într-o variantă mai simplă.

Crema de cocos o vom prepara cu unt pentru a deveni mai fermă. Peste aceasta vom adăuga zmeură.

Este un desert care va avea succes și pe un platou cu deserturi festive.

Ruladele fac parte din categoria deserturilor elegante. Găsiți pe blog mai multe rețete de rulade, de unde puteți încerca rețeta care vă inspiră mai mult.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ruladă cu cocos și zmeură, fără coacere.

Două porții de ruladă cu cocos și zmeură pe o farfurie albă, alături de platoul cu rulada porționată

Gătește Ruladă cu cocos și zmeură, fără coacere

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

12-16

Ruladă cu cocos și zmeură porționată pe un tocător

Ingrediente

  • Pentru bază:
  • 500 g biscuiți simpli
  • 400 ml lapte
  • 50 g unt gras
  • 50 g cacao.
  • Pentru umplutură:
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g lapte praf
  • 150 g nucă de cocos
  • un praf de sare
  • 150 gr zmeură.
  • Pentru decor:
  • nucă de cocos sau zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru baza ruladei mai întâi amestecăm laptele cu pudra de cacao și fierbem amestecul până când începe să clocotească. Adăugăm untul și amestecăm până când acesta se topește.

Mărunțim biscuiții fin în robot, apoi turnăm sosul de cacao peste ei, ușor cald. Amestecăm pentru omogenizare, apoi lăsăm compoziția să se răcească.

Pentru crema de cocos amestecăm untul moale cu zahărul pudră până obținem o compoziție cremoasă. Încorporăm laptele praf, nuca de cocos și omogenizăm bine.

Pe o folie de prospețime întindem compoziția de biscuiți în strat uniform și cât de subțire o dorim. Peste aceasta întindem crema de cocos și presărăm zmeura. Rulăm bine și împachetăm delicioasa ruladă cu cocos și zmeură în folia de prospețime. O punem la frigider pentru câteva ore sau de seara până dimineața.

Apoi o decorăm cu nucă de cocos, o putem porționa și savura cu poftă, alături de cei dragi.