RULADA DE PORC CU CASCAVAL SI LEGUME

70 min

simplu

2 portii

 

 Rulada de porc ,indiferent de umplutura poate fi servita atat ca aperitiv , fel principal,alaturi de garnitura preferata dar merge foarte bine si intr-un sandwich delicios.Asadar  merita s-o incercati ,este gustoasa si arata bine ,nu numai pe un platou la o masa festiva dar si la un pranz sau o cina in familie.

 

Ingrediente

  • 800-900 g carne de porc (pulpa sau cotlet )
  • 200 g cascaval ras
  • 100 g fasole verde congelata
  • un ardei gras rosu
  • sare si piper
  • coriandru
  • maghiran
  • 7-8 linguri de ulei

Mod de preparare rulada de porc cu cascaval si legume

Spalati carnea si stergeti-o cu servetele absorbante de bucatarie,apoi taiati-o ,astfel incat sa aiba o grosime de 1 cm,acoperiti-o cu folie alimentara si bateti bine cu ciocanelul de snitele.
Sarati si piperati pe ambele parti,apoi impartiti cascavalul si legumele ,in mod egal pe amandoua bucati de carne.
Rulati cu grija,cat puteti de strans si legati ruladele cu sfoara de bucatarie,apoi puneti-le intr-o tava in care ati pus uleiul.
Daca preferati ,puteti sa prajiti inainte ruladele pe toate partile,intr-o tigaie cu doua trei linguri de ulei.Eu sar peste pasul asta,e suficient de buna  asa si nu iese uscata.
Acoperiti bine cu folie de aluminiu si coaceti ruladele 40-50 de minute la 180-200 °C,primele 30 de minute cu folie,apoi luati-o si continuati coacerea pana se rumenesc frumos.Din cand in cand ,cu o lingura stropiti-le cu sosul format in tava.
Serviti calda,alaturi de un piure de legume,orez fiert sau salata verde.Pofta buna!
rulada de porc
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

9 comentarii la “RULADA DE PORC CU CASCAVAL SI LEGUME”

  1. Aratā foarte bine; am sa incerc sa-l prepar mâine pentru noaptea de Revelion unde avem invitati cei doi fii ai nostri impreuna cu nurorile si nepotii.
    Sper ca sotia mea sa fie multumita de ajutorul adus de mine la prepararea meniului.
    Multumesc ca te ai implicat atât de mult in aceste retete si de acest mod sa putem fi un pic mai” originali ” la mesele festive.
    An nou fericit 2018 !

  2. Eeee, eu aici am de comentat. ‘Oi fi eu mai batuta-n cap, dar nimeni nu vad ca s-a izbit de nelamurirea mea pana acuma si sa intrebe. Probabil nu au facut-o. Am citit de cateva ori reteta sa nu intreb ceea ce este scris. Se spune ca se ia o buc. de carne se bate…etc. in folie,sare, piper,…ok, apoi cascavalul si leg. se impart in 2 ptr.cele 2 buc de carne. CARE 2 ??? EU AM UNA. Tai buc, de carne cumparata in 2 ? Nu scrie. Eu sunt o pers. f. tipicara care explic in amanunt totul, deci….??? Vreau sa fac,cum tai ? Astept lamuriri, imi place mult reteta, si cum arata. Felicitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.