Gătește Rulouri cu aromă intensă de portocale
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500 gr făină
- 20 gr de drojdie proaspătă
- 2 gălbenușuri
- 100 gr de unt cu 82 % grăsime
- 75 gr de zahăr
- 25 gr zahăr vanilinat
- 200 ml suc de portocale
- 1 praf de sare
- Pentru umplutură:
- 275 gr gem sau dulceață de portocale
- coaja de la o portocală.
- Pentru uns:
- 100 gr unt moale.
Mod de preparare
Mai întâi pregătim aluatul care necesită un timp de frământare și un timp scurt de dospire.
Amestecăm drojdia cu o lingură de zahăr și 2-3 linguri de lapte cald, până când se dizolvă drojdia și zahărul. Apoi lăsăm compoziția deoparte timp de 8-10 minute, pentru a se activa drojdia.
Între timp, cernem făina într-un bol și facem o adâncitură la mijloc.
Amestecăm untul moale cu zahărul până când devine spumos. Amestecăm gălbenușurile cu sarea și adăugăm cele două amestecuri în adâncitura creată la mijlocul făinii. Adăugăm și drojdia activată și începem să turnăm peste acestea sucul de portocale ușor încălzit. Amestecăm bine toate ingredientele până când rezultă un aluat omogen. Îl lăsăm la odihnit timp 20 de minute.
Cum formăm și coacem rulouri cu aromă intensă de portocale
După expirarea celor 20 de minute, întindem aluatul într-o foaie de 5-6 mm grosime. Secționăm foaia de aluat în 6 fâșii. Ungem toată suprafața fâșiilor cu gem de portocale și răzuim coajă de portocale peste acesta. Rulăm fâșiile de aluat ușor strâns. Le așezăm într-o formă de copt rotundă, de 30-32 cm diametrul, unsă din belșug cu unt moale.
Acoperim forma cu o folie și le lăsăm să se mai dezvolte timp de 10-15 minute. În acest interval de timp pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Înainte de a introduce forma de copt în cuptor, ungem rulourile la suprafață cu unt moale.
Apoi le coacem pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, opțional, turnăm sirop de portocale peste ele.
Spor și poftă bună!
COMENTARII