Gătește Salată caldă de cartofi cu kaizer și ceapă roșie
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
6
Ingrediente
- 1 kg cartofi albi
- apă și sare pentru fiert
- 450 gr de kaizer afumat
- 2 cepe roșii
- 2 linguri de oțet
- 1/4 linguriță de zahăr
- 1/4 linguriță de sare
- 2-3 lingurițe de muștar cu boabe
- 1 legătură de pătrunjel sau de mărar
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- piper după gust
Mod de preparare
Începem cu pregătirea cepei roșii pe care o curățăm, o tocăm în fâșii și o punem într-o caserolă cu capac. Adăugăm peste ea oțetul, sarea și zahărul și punem capacul. Agităm bine caserola pentru a se așeza bine fâșiile de ceapă în oțet. Lăsăm ceapa roșie la marinat până când pregătim celelalte ingrediente.
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă rece. Când apa începe să fiarbă, adăugăm și o linguriță de sare. Aceasta ajută cartofii să se pătrundă mai repede, dar le și accentuează gustul. Când sunt fierți, îi trecem puțin prin jet de apă rece, pentru a-i putea curăța. Îi curățăm și îi tăiem în cuburi, cât sunt calzi.
Îi punem într-un bol sau salatieră și îi amestecăm cât sunt calzi cu muștarul cu semințe.
Kaizerul îl tăiem în felii mai subțiri pe care le rumenim într-o tigaie unsă cu ulei.
Adăugăm feliile de kaizer calde peste cartofii din bol.
Scurgem ceapa roșie din marinadă și o adăugăm peste ingredientele din bol. Mai adăugăm verdeața tocată, presărăm și puțin piper proaspăt măcinat și amestecăm bine toate ingredientele.
Servim delicioasa salată caldă de cartofi cu kaizer și ceapă roșie simplă, sau cu o salată verde.
COMENTARII