Gătește Salată caprese cu paste și rucola
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
6
Ingrediente
- 200 gr paste fusilli
- apă + sare
- 250 roșii cherry
- 250 gr mini mozzarella
- 50-60 gr măsline negre.
- câteva frunze de rucola
- câteva frunze de busuioc verde
- Pentru dressing:
- 2-3 linguri ulei de măsline
- suc de lămâie
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
Mai întâi vom fierbe pastele în apă cu sare, în cel mai clasic mod, conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi le vom scurge într-o sită și le trecem prin jet de apă rece.
În timp ce pastele se răcesc preparăm dressingul și pregătim celelalte ingrediente.
Amestecăm uleiul de măsline cu sucul de lămâie, sare și piper după gust.
Spălăm roșiile, le ștergem și le tăiem în jumătăți.
Clătim măslinele și le scurgem, clătim frunzele de rucola și le scurgem.
Luăm un bol încăpător și amestecăm în el toate ingredientele pentru salată caprese cu paste și rucola.
Apoi punem bolul la rece pentru cel puțin 30 de minute, să aibă timp aromele ingredientelor să se întrepătrundă între ele.
Spor și poftă bună!
COMENTARII