Paste / Orez

Salată caprese cu paste și rucola

Pentru una dintre gustările zilei sau pentru o cină ușoară, merită preparată rețeta de salată caprese cu paste și rucola. Este simplă și rapidă, este consistentă și foarte hrănitoare.

Indiferent de anotimpul în care ne aflăm, salatele ocupă un loc important în meniurile zilelor. Vara le preferăm mai simple, doar din legume cu dressinguri clasice. Însă în sezonul rece simțim nevoia să le preparăm mai consistente și le îmbogățim cu diferite ingrediente precum pastele, orezul sau alte cereale, crutoanele și multe altele.

Ne plac foarte mult salatele cu bulgur sau quinoa, sunt printre cele mai sățioase. Nu mai avem nevoie de altceva la masă.

Un exemplu de astfel de salată îl puteți descoperi pe blog la rețeta de salată de bulgur și quinoa. Este o salată simplă, foarte gustoasă și foarte  sănătoasă. Nu necesită mult timp de preparare și are combinația de ingrediente perfectă pentru o masă ușoară.

Iar din categoria rețetelor de salate cu crutoane, cel mai clasic exemplu îl descoperiți la rețeta de salată Panzanella. Este o rețetă de salată italiană din roșii cu pâine. Pe cât de simplă este, pe atât de gustoasă și sățioasă. Se prepară, îndeosebi, vara, cu roșii proaspete de grădină și crutoane de pâine, aromate. Însă este o variantă excelentă de gustare și pentru perioadele de post.

Ce conține rețeta de salată caprese cu paste și rucola

Pentru rețeta de azi preparăm o salată caprese simplă, din roșii cu mozzarella. O parte din frunzele de busuioc le înlocuim cu frunze de rucola, pentru un aspect, dar și un gust mai interesant. Opțional, putem folosi frunze de busuioc în dressing.

Preparăm un fel de pesto mai diluat, din câteva frunze de busuioc cu care vom stropi salata.

Ca și tip de paste, apelăm la pastele scurte, care sunt ideale pentru rețetele de salată. În cazul de față optăm pentru pastele fusilli. Sunt mai aspectuoase și vor oferi un aspect deosebit salatei. Dar merg tare bine și pastele penne, fundițele, etc.

Aceleași paste le-am mai folosit și la alte rețete simple de salate precum rețeta de paste fusilli cu ton și măsline.

Dar puteți descoperi pe blog mai multe astfel de rețete, de unde o puteți încerca pe cea care vă inspiră mai mult.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată caprese cu paste și rucola.

Salată caprese cu paste și rucola în bol alb,alături de două solnițe și un bol cu roșii și frunze de busuioc

Gătește Salată caprese cu paste și rucola

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

6

Salată caprese cu paste și rucola în bol alb,alături de două solnițe și un bol cu roșii și frunze de busuioc

Ingrediente

  • 200 gr paste fusilli
  • apă + sare
  • 250 roșii cherry
  • 250 gr mini mozzarella
  • 50-60 gr măsline negre.
  • câteva frunze de rucola
  • câteva frunze de busuioc verde
  • Pentru dressing:
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • suc de lămâie
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

Mai întâi vom fierbe pastele în apă cu sare, în cel mai clasic mod, conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi le vom scurge într-o sită și le trecem prin jet de apă rece.

În timp ce pastele se răcesc preparăm dressingul și pregătim celelalte ingrediente.

Amestecăm uleiul de măsline cu sucul de lămâie, sare și piper după gust.

Spălăm roșiile, le ștergem și le tăiem în jumătăți.

Clătim măslinele și le scurgem, clătim frunzele de rucola și le scurgem.

Luăm un bol încăpător și amestecăm în el toate ingredientele pentru salată caprese cu paste și rucola.

Apoi punem bolul la rece pentru cel puțin 30 de minute, să aibă timp aromele ingredientelor să se întrepătrundă între ele.

Spor și poftă bună!