Salate

Salata caprese. Reteta usoara, de vara

Azi am pregatit ceva usor, de vara, cu ingrediente simple si sanatoase, binecunoscuta salata caprese, cu origini mediteraneene se prepara foarte simplu dar este foarte buna si aromata. Mozzarella folosita ar fi ideal sa fie de bivolita, aceasta avand un gust mult mai intens.

salata caprese

 

Ingrediente:

 

(pentru o portie )

  • 125 de gr de mozzarella
  • o rosie medie
  • 2 linguri de ulei extravirgin de masline
  • 5-6 frunze de busuioc
  • sare

Mod de preparare pentru reteta de salata caprese:

 

Mozzarella o scurgem de zer si o taiem in 4 felii. Rosia o spalam si o stergem de apa, o feliem si apoi asezam cele doua ingrediente alternandu-le.Printre ele asezam frunzulite de busuioc,stropim cu uleiul si saram usor.

Daca doriti mai multa salata, dublati cantitatile iar pentru o aroma intensa de busuioc, rupeti frunzele in bucati mici cu mana sau tocati-le cu un cutit ceramic. Serviti imediat.

Spor la treaba si pofta buna!

O selectie de retete de salata puteti gasi si aici.

salata caprese

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.