Pește

Paste fusilli cu ton și măsline

Atunci când nu avem timp de gătit și se apropie ora mesei, rețetele de paste sunt preparatele ideale. De data aceasta, în maxim 15 minute am pregătit o rețetă de paste fusilli cu ton și măsline.

Ne plac pastele fusilli pentru că sunt consistente și foarte aspectuoase. Sunt ideale pentru salatele reci cu paste, dar și pentru mâncăruri calde.

Mai găsiți pe blog și rețeta de fusilli cu ton și ardei multicolori. A fost preparată pentru una dintre mesele unei zile de post cu dezlegare la pește.

Și tot pentru o zi de post și nu numai, vă mai recomand de pe blog și rețeta de paste fusilli cu năut în sos de roșii. Este o rețetă, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.

Pastele, orezul și cartofii sunt ingredientele la care apelăm când dorim preparate rapide, dar gustoase și consistente.

Citește și: Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi

Cum se prepară rețeta de paste fusilli cu ton și măsline

Rețeta de față am încadrat-o la categoria rețetelor cu pește, pentru că predomină mai mult tonul. Conservele de ton file în saramură sau în ulei de măsline nu ne lipsesc niciodată din cămară. Nici măslinele nu ne lipsesc, așa că ne-au fost foarte la îndemână pentru rețeta de față. Pe lângă aceste trei ingrediente, mai adăugăm și câteva roșii, pentru un plus de gust și de prospețime.

Găsiți pe blog mai multe rețete cu paste, dar și cu file de ton de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pepagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de paste fusilli cu ton și măsline.

Salată de Paste fusilli cu ton și măsline verzi, cu roșii și pătrunjel verde, în bol verde

Gătește Paste fusilli cu ton și măsline

Timp de preparare

15 min

Porții

6

Salată de Paste fusilli cu ton și măsline verzi, cu roșii și pătrunjel verde, în bol verde

Ingrediente

  • 200 gr paste fusilli
  • 2 litri de apă și 1 linguriță de sare
  • 450 gr file de ton în ulei de măsline
  • 150 gr măsline verzi, fără sâmburi
  • 200 gr roșii cherry
  • frunze de pătrunjel verde
  • Pentru dressing:
  • 1 lingură ulei din conserva de ton
  • sucul de la o lămâie
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Punem o oală cu apa la fiert, iar când începe să clocotească adăugăm sarea. Amestecăm bine până când sarea este topită și adăugăm pastele fusilli. Le fierbem pentru 12 minute, apoi le scurgem și le trecem prin apă rece.

Punem fileul de ton într-o sită la scurs.

Scurgem și măslinele din saramură și le clătim cu apă rece, iar roșiile le spălăm și le tăiem în jumătăți.

Pentru prepararea  dressingului, amestecăm uleiul de măsline cu sucul de lămâie și piper proaspăt măcinat. Dacă mai necesită, se mai poate adăuga și puțină sare.

Într-o salatieră amestecăm bine toate ingredientele. Adăugăm și câteva frunze de pătrunjel verde pentru un plus de prospețime și culoare.

Este o salată de paste fusilli cu ton și măsline potrivită pentru una dintre mesele principale ale zilei. Merge preparată și cu măsline negre și frunze de busuioc.