Gătește Salată de cartofi cu ton și măsline umplute
Timp de preparare
35 min
Nivel
ușor
Porții
6
Ingrediente
- 500 gr de cartofi roșii
- 350 gr de file de ton în ulei de măsline
- 100 gr de măsline umplute cu ardei
- 2 cepe roșii
- 1-2 lămâi
- sare și piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Mai întâi spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în multă apă. Îi lăsăm să fiarbă până când se pătrund bine la testul cu furculița. Apoi îi scurgem, îi trecem prin apă rece și îi curățăm.
Tocăm cartofii în cuburi și îi punem într-un vas.
Scurgem fileul de ton de ulei într-o sită.
Luăm o lingură din uleiul scurs și o punem într-o sticluță cu pulverizator. Stropim cartofii cu acest ulei, apoi presărăm puțină sare și piper peste ei. Îi amestecăm ușor.
Adăugăm peste cartofi bucăți din fileul de ton și măslinele verzi, umplute cu ardei.
Curățăm ceapa și o tocăm rondele. O adăugăm peste ingredientele din bol și stropim totul cu suc de lămâie proaspăt stors.
Presărăm pe deasupra pătrunjel verde, tocat mărunt, mai adăugăm câteva felii de lămâie și putem servi delicioasa salată de cartofi cu ton și măsline umplute.
Dacă nu vă place uleiul de la fileul de ton, puteți pune ulei de măsline sau de floarea soarelui, sau îl excludeți de tot. Oricum sunt bucățile de ton unse.
Spor și poftă bună!
COMENTARII