Pește

Salată de cartofi cu ton și măsline umplute

Una dintre rețetele cu care ne delectăm în zilele de post cu dezlegare la pește este rețeta de salată de cartofi cu ton și măsline umplute. O preparăm des și în afara postului, dar mai adăugăm și ouă fierte ca la rețeta clasică de salată orientală.

Mai înlocuim, uneori, tonul cu hering sau cu alt tip de pește, iar măslinele verzi umplute le înlocuim cu măsline negre.

Ne plac astfel de rețete de salată pentru că sunt foarte versatile. Putem face o mulțime de combinații. Să nu uităm nici murăturile pe care le putem adăuga în astfel de salate. Castraveții murați sau gogoșarii în oțet sunt nelipsiți de multe ori din astfel de salate.

Mai găsiți pe blog și varianta cu paste la aceste rețete. Una dintre acestea este rețeta de  paste fusilli cu ton și măsline. Iar dacă nu doriți salata de post, vă recomand să încercați rețeta cu maioneză. Este foarte gustoasă și se cere des repetată.

Cum se prepară rețeta de salată de cartofi cu ton și măsline umplute

Pentru rețeta de față ce avem mai greu de făcut, dacă putem spune așa, este să fierbem cartofii, să-i curățăm și să-i tocăm în cuburi. Apoi îi amestecăm cu celelalte ingrediente și ne putem răsfăța cu o gustare de post, cu pește. Este simplă și destul de rapid de preparat.

Dar mai găsiți astfel de rețete pe blog, cu cartofi sau alte legume și pește sau cu paste și pește, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de cartofi cu ton și măsline umplute.

Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei, într-un bol de sticlă cu furculiță

Gătește Salată de cartofi cu ton și măsline umplute

Timp de preparare

35 min

Nivel

ușor

Porții

6

Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei, presărată cu pătrunjel verde, într-un bol de sticlă cu furculiță

Ingrediente

  • 500 gr de cartofi roșii
  • 350 gr de file de ton în ulei de măsline
  • 100 gr de măsline umplute cu ardei
  • 2 cepe roșii
  • 1-2 lămâi
  • sare și piper
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Mai întâi spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în multă apă. Îi lăsăm să fiarbă până când se pătrund bine la testul cu furculița. Apoi îi scurgem, îi trecem prin apă rece și îi curățăm.

Tocăm cartofii în cuburi și îi punem într-un vas.

Scurgem fileul de ton de ulei într-o sită.

Luăm o lingură din uleiul scurs și o punem într-o sticluță cu pulverizator. Stropim cartofii cu acest ulei, apoi presărăm puțină sare și piper peste ei. Îi amestecăm ușor.

Adăugăm peste cartofi bucăți din fileul de ton și măslinele verzi, umplute cu ardei.

Curățăm ceapa și o tocăm rondele. O adăugăm peste ingredientele din bol și stropim totul cu suc de lămâie proaspăt stors.

Presărăm pe deasupra pătrunjel verde, tocat mărunt, mai adăugăm câteva felii de lămâie și putem servi delicioasa salată de cartofi cu ton și măsline umplute.

Dacă nu vă place uleiul de la fileul de ton, puteți pune ulei de măsline sau de floarea soarelui, sau îl excludeți de tot. Oricum sunt bucățile de ton unse.

Spor și poftă bună!