Gătește Salată de ciuperci cu piept de pui și murături
Timp de preparare
30 min
Porții
10
Ingrediente
- 450 gr ciuperci conservate
- 350 gr piept de pui
- 2 castraveciori murați
- câteva rondele de morcovi murați
- 4-5 felii de gogoșari murați
- Pentru maioneză:
- 1 gălbenuș crud
- 1 linguriță muștar
- 250 ml ulei
- puțin ghimbir răzuit
- sare, după gust
Mod de preparare
Pregătim ingredientele pentru Rețeta Salată de ciuperci cu piept de pui și murături.
De menționat că pentru o astfel de salată nu ne trebuie niște cantități fixe, reglăm gustul în funcție de ingredientele care ne plac mai mult.
La mine, predominante au fost ciupercile, cât despre murături, aveam niște borcane începute și am pus fix ce era în ele. Rondelele de morcovi fac parte din rețeta de castraveciori în oțet, așa că le-am adăugat și pe acestea.
Și maioneza se pune tot după gust, mai multă sau mai puțină.
Așa deci, începem cu pieptul de pui pe care îl punem la fiert în apă cu sare. Îl lăsăm să fiarbă bine, îl scurgem, îl lăsăm la răcit și îl tocăm mărunt.
Ciupercile le scurgem bine și le tocăm mai mărunt, la fel și gogoșarii, rondelele de morcovi și castraveciorii.
Ciupercile și castraveciorii, după tocare se vor presa în mâini și se vor scurge foarte bine de lichid, să nu avem o salată fluidă.
Amestecăm toate aceste ingrediente într-un vas.
Preparăm maioneza pentru Rețeta Salată de ciuperci cu piept de pui și murături.
Amestecăm gălbenușul de ou cu muștarul și un praf de sare.
Picurăm uleiul, treptat și mixăm până obținem textura dorită.
La final, adăugăm ghimbirul răzuit și mai potrivim gustul de sare.
Adăugăm maioneza peste amestecul de ingrediente și omogenizăm salata.
O putem servi pe felii de pâine prăjită, în cupe de legume: roșii ardei, sau pe diverse frunze de salată.
Să vă fie de folos!
COMENTARII