Aperitive

Salată de ciuperci cu piept de pui și murături

În weekend, am făcut ordine prin cămară și așezând niște borcane de murături și de ciuperci,  am zis că ar fi timpul să prepar o Rețetă de Salată de ciuperci cu piept de pui și murături.

Este o rețetă de salată aperitiv, demnă de mesele festive, pe care mulți o prepară în diverse combinații.

Eu am ales combinația de ciuperci din conservă cu piept de pui fiert, murături și maioneză cu puțin ghimbir răzuit.

Foarte bună a ieșit, ușor acrișoară și ușor picantă!

Însă iese mult mai gustoasă cu ciuperci proaspete, fierte în apă cu sare și bine scurse.

Vă mai recomand și:

Rețeta Salată de sfeclă roșii cu cartofi și maioneză

Rețeta Salată de legume cu maioneză

Pe lista de așteptare pentru a fi preparate mai stau și:

Rețeta Salată de ciuperci cu macrou afumat

Rețeta Salată de ciuperci cu piept de pui și ananas 

 

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încarca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Salată de ciuperci cu piept de pui și murături

Gătește Salată de ciuperci cu piept de pui și murături

Timp de preparare

30 min

Porții

10

Salată de ciuperci cu piept de pui și murături

Ingrediente

  • 450 gr ciuperci conservate
  • 350 gr piept de pui
  • 2 castraveciori murați
  • câteva rondele de morcovi murați
  • 4-5 felii de gogoșari murați
  • Pentru maioneză:
  • 1 gălbenuș crud
  • 1 linguriță muștar
  • 250 ml ulei
  • puțin ghimbir răzuit
  • sare, după gust

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Rețeta Salată de ciuperci cu piept de pui și murături.

De menționat că pentru o astfel de salată nu ne trebuie niște cantități fixe, reglăm gustul în funcție de ingredientele care ne plac mai mult.

La mine, predominante au fost ciupercile, cât despre murături, aveam niște borcane începute și am pus fix ce era în ele. Rondelele de morcovi fac parte din rețeta de castraveciori în oțet, așa că le-am adăugat și pe acestea.

Și maioneza se pune tot după gust, mai multă sau mai puțină.

Așa deci, începem cu pieptul de pui pe care îl punem la fiert în apă cu sare. Îl lăsăm să fiarbă bine, îl scurgem, îl lăsăm la răcit și îl tocăm mărunt.

Ciupercile le scurgem bine și le tocăm mai mărunt, la fel și gogoșarii, rondelele de morcovi și castraveciorii.

Ciupercile și castraveciorii, după tocare se vor presa în mâini și se vor scurge foarte bine de lichid, să nu avem o salată fluidă.

Amestecăm toate aceste ingrediente într-un vas.

Preparăm maioneza pentru Rețeta Salată de ciuperci cu piept de pui și murături.

Amestecăm gălbenușul de ou cu muștarul și un praf de sare.

Picurăm uleiul, treptat și mixăm până obținem textura dorită.

La final, adăugăm ghimbirul răzuit și mai potrivim gustul de sare.

Adăugăm maioneza peste amestecul de ingrediente și omogenizăm salata.

O putem servi pe felii de pâine prăjită, în cupe de legume: roșii ardei, sau pe diverse frunze de salată.

Să vă fie de folos!