Gătește Salată de fasole verde cu ardei și usturoi
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 500 gr fasole verde, lată
- 3 ardei roșii( capia și gras)
- 1 ceapă micuță
- 5-6 căței de usturoi
- 1 roșie mai mică și coaptă
- sare și piper după gust
- 2-3 linguri de ulei.
Mod de preparare
Mai întâi curățăm fasolea verde de capete, o clătim bine și o secționăm în 2-3 bucăți, în funcție de mărime.
Punem o oală cu apa la fiert, adăugăm și 1 linguriță de sare, iar când apa începe să fiarbă, adăugăm fasolea verde. O lăsăm să fiarbă 10-12 minute. Apoi o scoatem în apă foarte rece, pentru a opri procesul termic și a rămâne ușor crocantă. O transferăm într-o sită și o lăsăm să se scurgă.
Între timp, spălăm ardeii, îi secționăm în jumătăți, apoi îi curățăm de nervuri și semințe. Îi tăiem în fâșii cu dimensiunile aproximative cât păstăile de fasole.
Punem uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare și adăugăm un cățel de usturoi strivit. Îl amestecăm prin ulei 1-2 minute, apoi adăugăm ardeii. Nu îi lăsăm decât 1-2 minute și îi amestecăm ușor prin ulei. Îi scoatem într-o sită să se scurgă.
Adăugăm și păstăile de fasole în ulei și le lăsăm tot 1-2 minute. Le scoatem și pe acestea într-o sită. Apoi adăugăm ceapa curățată și tocată mărunt. Presărăm puțină sare peste ea și o amestecăm prin ulei 2-3 minute. Nu o călim foarte mult, doar până când se pătrunde ușor. O transferăm în sită, la scurs.
Apoi curățăm restul de usturoi și îl pisăm cu sare. Adăugăm și puțin piper și o roșie mică, curățată și strivită cu furculița. Amestecăm bine usturoiul pisat cu roșia.
Punem într-un bol fasolea verde și ardeii, adăugăm ceapa scursă, usturoiul cu roșia și le amestecăm. Opțional, putem adăuga și pătrunjel verde sau mărar verde.
Este delicioasă o astfel de salată de fasole verde cu ardei și usturoi, servită simplă sau alături de o friptură.
COMENTARII