Salate

Salată de legume cu ton și ouă de prepeliță

Pentru că salatele de legume sunt foarte recomandate, mai ales după mesele copioase de sărbători, avem pentru voi o salată de legume cu ton și ouă de prepeliță. Este o salată mai bogată în ingrediente, ce poate fi servită la una dintre mesele principale ale zilei.

Salatele pe bază de ton sunt foarte populare, iar rețetele sunt foarte versatile. Putem combina tonul cu toate legumele de pe piață, cu paste, cu orez și multe alte ingrediente. Bineînțeles că putem folosi și alt sortiment de pește pentru rețete de salată, dacă nu dorim ton. Însă tonul file din conservă este cel mai accesibil și este foarte gustos.

Din aceeași categorie de rețete cu ton, vă mai recomand de pe blog și rețeta de roșii umplute cu salată de ton cu orez și legume. Nu se prepară greu, roșiile nu necesită preparare, doar orezul se fierbe și se amestecă cu celelalte ingrediente.

O altă rețetă interesantă este cea de salată de avocado cu ton. Pe cât de simplă este rețeta, pe atât de bună este! Se prepară rapid și aveți nevoie doar de câteva ingrediente. Combinația este grozavă și, vă asigur, că este o salată forte gustoasă, hrănitoare și sănătoasă.

Ce ingrediente folosim pentru rețeta de salată de legume cu ton și ouă de prepeliță

Ca și legume pentru această salată, apelăm la popularele roșii și castraveți. Iar pe acestea le combinăm cu salata verde. Pe lângă tonul din conservă și ouăle de prepeliță, fierte, mai adăugăm și măsline negre.

Puteți înlocui ouăle de prepeliță cu ouă de găină. Însă cele de prepeliță sunt mai sănătoase și au o mulțime de beneficii asupra organismului.

Dressingul îl preparăm simplu, din ulei de măsline cu suc de lămâie.

Dacă și voi obișnuiți să includeți tonul în preparatele culinare, mai găsiți și alte rețete cu ton pe blog, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de legume cu ton și ouă de prepeliță.

Persoană ținând în mână un bol alb cu salată de legume cu ton și ouă de prepeliță

Gătește Salată de legume cu ton și ouă de prepeliță

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

4

Salată de legume cu ton și ouă de prepeliță în bol alb

Ingrediente

  • 1 salată verde
  • 1 castravete
  • 1 crenguță de roșii cherry
  • 300 gr ton file din conservă
  • 50 gr măsline negre
  • 5-6 ouă de prepeliță
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

Mai întâi spălăm salata verde, roșiile și castravetele și le scurgem.

Între timp, fierbem ouăle de prepeliță și le decojim. Le tăiem în jumătăți.

Apoi mărunțim frunzele de salată și le punem într-un bol.  Tăiem roșiile în jumătăți, iar castravetele în jumătăți de felii rotunde. Le adăugăm peste salata verde din bol și le amestecăm cu aceasta.  Stropim ingredientele cu ulei și suc de lămâie și presărăm sare și piper. Le amestecăm bine în bol.

Adăugăm jumătățile de ouă de prepeliță, apoi fileul de ton și măslinele.

Din nou amestecăm ingredientele și le mai stropim cu suc de lămâie, ulei de măsline și dacă mai necesită, mai adăugăm sare și piper.

Servim delicioasa  salată de legume cu ton și ouă de prepeliță imediat, pentru a nu oxida frunzele de salată verde.

Spor și poftă bună!