Aperitive

Roșii umplute cu salată de ton cu orez și legume

Pentru gustări delicioase și consistente sau chiar pentru unul dintre felurile principale ale mesei, avem o rețetă de roșii umplute cu salată de ton cu orez și legume. Nu se prepară greu, roșiile nu necesită preparare, doar orezul se fierbe și se amestecă cu celelalte ingrediente.

În fiecare vară, abia așteptăm roșiile de grădină mari și cărnoase pentru a le pregăti umplute cu diferite ingrediente. Sunt gustoase reci, dar se pot prepara și supuse procesului termic precum ardeii umpluți.

V-am mai prezentat anterior și o rețetă de  roșii umplute cu salată de paste și legume. Roșiile sunt gustoase și consistente și pot fi preparate și pentru un platou cu aperitive festive.  Fac parte tot din categoria gustărilor reci.

Iar o rețetă de roșii umplute, mai populară, pe care mulți o prepară este cea de roșii umplute cu brânzeturi și condimente. Pentru umplerea roșiilor putem combina mai multe tipuri de brânzeturi cu condimentele preferate. Putem adăuga și câteva verdețuri, proaspete sau uscate, putem adăuga și alte legume, tocate în cuburi mici.

Despre rețeta de roșii umplute cu salată de ton cu orez și legume

Salata de ton cu orez și legume este ideală și pentru umplerea ardeilor sau a frunzelor de andive. Dacă avem din fiecare le putem combina frumos pe același platou. Orezul se fierbe la modul clasic, apoi se lasă la răcit și se amestecă cu celelalte ingrediente. Tonul este cel care va influența cel mai mult gustul umpluturii.

Combinația de ingrediente o puteți alege după propriul gust.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de roșii umplute cu carne și orez și preparate la cuptor.

Dar găsiți pe blog și alte rețete asemănătoare cu cele amintite, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de roșii umplute cu salată de ton cu orez și legume.

Patru roșii umplute cu salată de ton cu orez și legume pe două platouri albe, alături de solnițe și de furculițe

Gătește Roșii umplute cu salată de ton cu orez și legume

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

4

Patru roșii umplute cu salată de ton cu orez și legume pe două platouri albe, alături de solnițe și de furculițe

Ingrediente

  • 3 roșii mari și crețe
  • 100 gr orez
  • sare și piper
  • 1 cub mic de unt
  • 50 gr mazăre
  • 250 gr file de ton în ulei de măsline
  • 50 gr măsline negre
  • 1 morcov
  • 2 ouă fierte
  • pătrunjel verde și busuioc verde.

Mod de preparare

Pentru a prepara delicioasele roșii umplute începem cu fierberea orezului. Fierbem orezul în apă respectând proporția de 1:3. Adăugăm sare, iar la final de fierbere adăugăm și puțin unt. După fierbere lăsăm orezul să se răcească.

În alt vas fierbem mazărea cu morcovul în apă cu puțină sare. Și pe acestea le vom fierbe al dente. După fierbere le scurgem și le lăsăm la răcit. Apoi dăm morcovul pe răzătoare.

Între timp ne ocupăm de pregătirea celorlalte ingrediente.

Fierbem ouăle tari, le decojim și le tocăm mărunt. Scurgem tonul din ulei, iar măslinele le tocăm mai mărunt. Tocăm mărunt și câteva frunze de pătrunjel verde și câteva de busuioc.

Apoi amestecăm toate aceste ingrediente într-un bol.

Spălăm roșiile și decupăm un căpăcel de la fiecare, din partea superioară cu codița.

Scobim interiorul roșiilor, doar partea suculentă cu semințe. Lăsăm marginile mai grosiere pentru că dorim să simțim și gustul roșiilor.

Apoi le umplem cu amestecul de ingrediente și le acoperim cu căpăcelele decupate anterior.

Putem servi delicioasele roșii umplute cu salată de ton cu orez și legume alături de o salată verde, simplă, sau alături de alte gustări pe bază de brânzeturi.