Salate

Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă

Această salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă este o combinație echilibrată de prospețime, cremozitate și savoare. Este o alegere perfectă pentru zilele de primăvară, aducând prospețime și culoare în farfurie.

Pe lângă cele două ingrediente menționate în titlu salata mai conține cartofi fierți, ridichi și castraveți. Nu lipsește nici dressingul pe bază de muștar și smântână. Poți prepara ca dressing o maioneză clasică sau una vegetală, după preferințe.

Descoperă aici și rețeta de maioneză vegetală, din lapte de soia. Chiar dacă nu are culoarea galbenă, clasică, această maioneză este delicioasă, cremoasă și sănătoasă. Este atât de gustoasă încât poate fi consumată și simplă, pe felii de pâine prăjită.

O altă maioneză pe care o poți prepara pentru această salată este cea de avocado – descoperă aici rețeta. Aceasta va oferi atât gust cât și cremozitate, dar și culoare mai specială.

Despre rețeta de salată de primăvară

Salata de azi nu necesită multe legume și nici timp îndelungat de preparare. Cartofii fierți, cu textura lor ușor făinoasă, se îmbină armonios cu crocanța ridichilor și castraveților. Iar ouăle fierte adaugă consistență și sațietate. Leurda, cu aroma sa fină de usturoi, conferă un gust proaspăt și vibrant, transformând această salată într-un preparat ideal pentru mesele ușoare sau ca garnitură alături de preparate din carne sau pește.

Această salată poate fi servită ca fel principal pentru o cină ușoară sau ca garnitură pentru preparate din carne la grătar, pește sau chiar alături de brânzeturi maturate. Poți presăra deasupra semințe de floarea-soarelui sau nuci tocate pentru un plus de textură.

Tot din categoria rețetelor de salată de sezon mai poți încerca și rețeta de salată de cartofi cu ridichi și castraveți murați. Este perfectă pentru una dintre mesele zilei. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru delicioasa salată de primăvară din legume cu ouă fierte și legume.

Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă

Gătește Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

4

Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă pe un platou alb

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 5 ridichi mari
  • 1 castravete mediu
  • 3 ouă fierte tari
  • 1 legătură de leurdă
  • 2 linguri de smântână sau iaurt grecesc
  • 1 lingură de muștar Dijon (opțional, pentru un plus de gust)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • Sare și piper, după gust.

Mod de preparare

Vei începe cu fierberea cartofilor și a ouălor.

Spală bine cartofii și fierbe-i în coajă, în apă cu sare, până când furculița pătrunde ușor în ei (aproximativ 25-30 de minute, în funcție de mărimea lor). După ce s-au răcit puțin, curăță-i și taie-i cuburi.

Pune ouăle într-un vas cu apă rece, adu-le la fierbere și lasă-le să fiarbă timp de 10 minute. Răcește-le sub jet de apă rece, curăță-le și taie-le felii sau cuburi.

În timp ce fierb cartofii și ouăle te poți ocupa de pregătirea legumelor și prepararea dressingului.

Taie ridichile și castravetele felii subțiri sau în cuburi, după preferințe. Leurda spal-o bine și toac-o în fâșii.

Pentru prepararea dressingului, într-un bol, amestecă smântâna sau iaurtul cu muștarul, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare și piper, ajustând gustul după preferință.

Pentru a asambla delicioasa salată de primăvară într-un bol mare combină cartofii cu legumele și ouăle. Adaugă leurda tocată, apoi toarnă dressingul și amestecă ușor pentru a nu zdrobi ingredientele.

Dacă dorești un aspect spectaculos și apetisant, asamblează salata pe platouri folosind inele metalice.

Salata de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă se poate consuma imediat sau poate fi lăsată la frigider timp de 15-20 de minute pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Spor și poftă bună!