Gătește Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
4

Ingrediente
- 500 g cartofi
- 5 ridichi mari
- 1 castravete mediu
- 3 ouă fierte tari
- 1 legătură de leurdă
- 2 linguri de smântână sau iaurt grecesc
- 1 lingură de muștar Dijon (opțional, pentru un plus de gust)
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- Sare și piper, după gust.
Mod de preparare
Vei începe cu fierberea cartofilor și a ouălor.
Spală bine cartofii și fierbe-i în coajă, în apă cu sare, până când furculița pătrunde ușor în ei (aproximativ 25-30 de minute, în funcție de mărimea lor). După ce s-au răcit puțin, curăță-i și taie-i cuburi.
Pune ouăle într-un vas cu apă rece, adu-le la fierbere și lasă-le să fiarbă timp de 10 minute. Răcește-le sub jet de apă rece, curăță-le și taie-le felii sau cuburi.
În timp ce fierb cartofii și ouăle te poți ocupa de pregătirea legumelor și prepararea dressingului.
Taie ridichile și castravetele felii subțiri sau în cuburi, după preferințe. Leurda spal-o bine și toac-o în fâșii.
Pentru prepararea dressingului, într-un bol, amestecă smântâna sau iaurtul cu muștarul, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare și piper, ajustând gustul după preferință.
Pentru a asambla delicioasa salată de primăvară într-un bol mare combină cartofii cu legumele și ouăle. Adaugă leurda tocată, apoi toarnă dressingul și amestecă ușor pentru a nu zdrobi ingredientele.
Dacă dorești un aspect spectaculos și apetisant, asamblează salata pe platouri folosind inele metalice.
Salata de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă se poate consuma imediat sau poate fi lăsată la frigider timp de 15-20 de minute pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII