Salate

Salată de pui cu ananas, ciuperci și maioneză cu iaurt

Pentru gustări delicioase de sezon, o rețetă de salată de pui cu ananas, ciuperci și maioneză cu iaurt este chiar bună de preparat.

Rețetele de salată din piept de pui cu ciuperci sunt la mare căutare pentru platourile cu aperitive de sărbători. Sunt foarte versatile pentru că se pot face o mulțime de combinații pornind de la cele două ingrediente amintite.

Pieptul de pui se combină perfect cu ciupercile, atât în rețetele de salată cât și în cele de mâncăruri scăzute. Cel mai relevant exemplu îl puteți descoperi la rețeta de ciulama de pui cu ciuperci. Este una dintre cele mai adorate mâncăruri care se servește cu mămăliguță.

Dar și rețeta de piept de pui cu ananas și cașcaval cucerește de la prima degustare. Tare bine se combină gusturile celor trei ingrediente. Dar sunt completate și de gustul delicios am mujdeiului de usturoi amestecat cu o cremă de brânză.

Cum preparăm rețeta de salată de pui cu ananas

Tot ce avem de făcut pentru rețeta de față este să fierbem pieptul de pui și să preparăm o maioneză simplă, pe care o amestecăm cu iaurt, după gust. Ciupercile și ananasul doar le scurgem și le tocăm mărunt.

Dacă dispunem de ciuperci proaspete și nu folosim din cele conservate, va trebui să le fierbem și pe acestea. Dau un gust mai delicios salatei, în comparație cu cele conservate.

Mai putem adăuga mărar verde sau frunze proaspete de pătrunjel, pentru aromă și un plus de prospețime.

Dacă și voi adorați combinația dintre pieptul de pui și ciuperci, mai găsiți pe blog și alte rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de pui cu ananas, ciuperci și maioneză cu iaurt.

Salată de pui cu ananas, ciuperci și maioneză cu iaurt, decorată cu pătrunjel verde, în bol gri

Gătește Salată de pui cu ananas, ciuperci și maioneză cu iaurt

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

6

Salată de pui cu ananas, ciuperci și maioneză cu iaurt, decorată cu pătrunjel verde, în bol gri

Ingrediente

  • 300 gr piept de pui fiert
  • 350 gr ciuperci din conservă
  • 250 gr ananas din compot
  • sare și piper după gust
  • 2-3 linguri de maioneză
  • 1-2 linguri de iaurt grecesc.

Mod de preparare

Mai întâi vom fierbe pieptul de pui în apă cu sare și câteva boabe de piper. Putem adăuga și 1-2 foi de dafin pentru un plus de gust. După fierbere, scurgem carnea, o lăsăm să se răcească și o tocăm în cuburi.

Tot în cuburi vom toca și bucățile de ananas din compot, dar și ciupercile din conservă, scurse.

Apoi amestecăm aceste ingrediente într-un bol. Adăugăm maioneză amestecată cu iaurt, după gust și gata-i delicioasa salată de pui cu ananas, ciuperci și maioneză cu iaurt. Mai putem adăuga mărar verde, tocat mărunt, ca decor sau frunze de pătrunjel verde.

O putem servi pe foi de salată verde, în cupe de ardei sau pe felii de pâine prăjită.

Spor și poftă bună!