Mâncăruri cu carne

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână

Dintre toate preparatele cu carne această rețetă de ciulama de pui cu ciuperci și smântână este preferata noastră, mai ales servită cu mămăliguță.

Este și ușor de preparat și rapidă, dar și foarte gustoasă, iar ingredientele sunt puține și la îndemână.

Varianta de ciulama cu smântână este specific moldovenească.

În zona noastră, adică în Muntenia, dar și în Oltenia se folosește varianta cu făină.

Oricum s-ar prepara, ambele variante de ciulama sunt extrem de delicioase.

Vedeți și Rețeta de ciulama de ciuperci cu făină.

Iar dintre rețetele cu piept de pui, simple și rapid de preparat, vă recomand Rețeta Piept de pui alla caprese.

Sunt perfecte pentru atunci când nu dispui de prea mult timp de gătit, dar sunt și foarte gustoase și sățioase.

Pentru rețeta de ciulama de pui cu ciuperci și smântână am preparat și o mămăliguță mai fermă.

Am preparat-o mai fermă pentru a o putea felia și trage la grill, ulterior.

Ne plac mult preparatele care se pot servi cu mămăligă.

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână

Gătește Ciulama de pui cu ciuperci și smântână

Timp de preparare

40 min

Porții

6

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui
  • 500 gr ciuperci champignon, albe
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • sare și piper
  • busuioc uscat
  • nucșoară
  • 400 ml smântână de gătit
  • 50 gr unt
  • 1-2 linguri de ulei
  • 1 legătură de mărar

Mod de preparare

Mai întâi ne ocupăm de pieptul de pui pe care îl porționăm în bucăți mici și îl tragem la tigaie în puțin ulei încins cu puțin unt.

Îl rumenim ușor doar până își schimbă culoarea, apoi adăugăm ceapa tocată mărunt și doi căței de usturoi, tocați.

Amestecăm bine ceapa și usturoiul printre bucățile de carne, iar când ceapa își schimbă culoarea, adăugăm și ciupercile feliate.

Lăsăm ingredientele să se prepare la foc încet, amestecându-le ușor.

Presărăm sare și piper, iar când se reduce lichidul lăsat de ciuperci, mai adăugăm puțin unt și smântâna lichidă.

Acum asezonăm gustul cu busuioc uscat și nucșoară, dar aceste condimente sunt opționale. Nouă ne plac sosurile condimentate.

Mai lăsăm ciulamaua de pui cu ciuperci și smântână să fiarbă 5-6 minute, adăugăm mărar tocat și stingem focul.

Servim delicioasa ciulama de pui cu ciuperci și smântână cu mămăligă trasă ușor pe grill.

Să vă fie de folos!

Pentru a vedea rețeta în imagini, dați click pe galeria foto!