Mâncăruri cu carne

Piept de pui cu ananas și cașcaval

Ne place pieptul de pui, ne place mult și compotul de ananas, însă rețeta de piept de pui cu ananas și cașcaval ne-a cucerit instant. Tare bine s-au combinat gusturile celor trei ingrediente! Dar au fost completate și de gustul delicios am mujdeiului de usturoi amestecat cu o cremă de brânză.

Pieptul de pui este tipul de carne care se poate combina cu foarte multe ingrediente, indiferent că au gust dulce, sărat, acrișor sau picant.

Foarte des pregătim și salate din piept de pui cu multe alte ingrediente. Unul dintre exemple este rețeta de salată de ciuperci cu piept de pui și murături. Este o rețetă de salată aperitiv foarte consistentă, cu gust ușor acrișor. O preparăm, în special, la mese festive, sau în weekend când suntem cu toții acasă.

Un alt exemplu de combinație interesantă cu piept de pui îl găsiți pe blog la rețeta de de piept de pui gratinat cu pesto de busuioc. Este o rețetă simplă, dar tare gustoasă. Pesto de busuioc a aromatizat intens pieptul de pui și i-a desăvârșit gustul.

Rețetă de piept de pui cu ananas și cașcaval

Pentru rețeta de față se taie pieptul de pui în medalione puțin mai mari decât rondelele de ananas. În timpul tratamentului termic carnea se mai strânge. Urmărim să rămână cam de dimensiunea rondelelor de ananas, pentru un aspect uniform. Bucățile de piept de pui se ung cu o cremă de usturoi, atât pentru gust cât și pentru aderență a ananasului peste ele.

Rețeta se prepară la cuptor în doar 15-20 de minute, iar gustul este senzațional, cu o tentă de exotic.

Dar, dacă și voi adorați preparatele cu piept de pui, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de piept de pui cu ananas și cașcaval.

Platou cu cinci porții de Piept de pui cu ananas și cașcaval

Gătește Piept de pui cu ananas și cașcaval

Timp de preparare

30 min

Platou cu cinci porții de Piept de pui cu ananas și cașcaval

Ingrediente

  • 900 gr piept de pui dezosat
  • sare și piper
  • 6 rondele de ananas din compot
  • 120 gr cașcaval
  • 4-5 căței de usturoi
  • sare
  • 1/2 linguriță ulei de măsline
  • 150 gr cremă de brânză

 

 

Mod de preparare

Pieptul de pui se porționează în medalioane puțin mai mari decât rondelele de ananas. Se presează ușor cu ciocanul de șnițele și se asezonează cu sare și piper. Se lasă la odihnit până când se pregătește usturoiul.

Usturoiul se curăță, se pisează ca pentru mujdei, presărat cu sare, apoi se amestecă cu uleiul până când rezultă o pastă. apoi se amestecă cu crema de brânză. puteți opta pentru o maioneză clasică, sau una de muștar.

În tava de copt se așază 6 inele metalice de dimensiunea ingredientelor noastre. Dacă nu deținem acele inele, le putem improviza din folie de aluminiu, sau de staniol.

Punem în interiorul lor bucățile de piept de pui pe care le ungem cu crema de usturoi și brânză.

Apoi așezăm rondelele de ananas. Deasupra presărăm cașcaval răzuit și punem tava la cuptor pentru 15-20 de minute, la 175 de grade Celsius.

Este o rețetă care merită preparată și la sărbătorile de iarnă, pentru un gust ușor exotic.