Gătește Salată de sfeclă cu morcovi, cartofi și mazăre
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
6
Ingrediente
- 2 buc. sfeclă roșie
- 3-4 cartofi
- 3 morcovi
- 150 gr mazăre congelată
- 4-5 castraveciori murați
- 2 cepe
- sare și piper
- ulei
- suc de lămâie sau oțet
- mărar verde și pătrunjel verde.
Mod de preparare
Mai întâi ne vom ocupa de legumele care trebuie fierte.
Spălăm bine cartofii, sfecla și morcovii și îi punem la fiert într-o oală cu apă cât să acopere toate legumele.
Lăsăm legumele să fiarbă până când se pătrund bine la testul cu furculița. Apoi scurgem legumele, le trecem prin jet de apă rece și le curățăm. Le tocăm în cuburi mici, aproximativ egale.
Fierbem și mazărea direct congelată în apă clocotită, pentru 8-10 minute. Adăugăm și puțină sare. După fierbere, o scurgem, și o trecem prin apă rece.
Ceapa o curățăm, o clătim și o tocăm în cuburi mici, de mărimea celorlalte legume. La fel tocăm și castraveciorii.
Apoi amestecăm toate aceste legume într-un vas.
Preparăm un dressing simplu din ulei cu suc de lămâie sau oțet, sare și piper. Stropim legumele cu acest dressing și le amestecăm ușor.
Servim salata simplă, decorată cu verdeață, dar este delicioasă și ca garnitură la diferite fripturi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII