Gătește Salată rucola cu sfeclă și tofu
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
2
Ingrediente
- 150 gr salată rucola
- 200 gr sfeclă roșie, coaptă
- 150 gr brânză tofu
- 1 ceapă roșie
- 50 gr miez de nuci
- sare și piper
- ulei de măsline
- suc de lămâie
- usturoi
- rozmarin
Mod de preparare
Mai întâi se pregătește sfecla roșie. Aceasta se curăță, se feliază mai grosier, se așază într-un vas termorezistent și se stropește cu ulei de măsline. Printre feliile de sfeclă se strecoară și câțiva căței de usturoi, crenguțe de rozmarin și boabe de piper multicolore. Se acoperă vasul cu o folie de aluminiu și se pune la cuptor la 200 de grade, pentru 30-40 de minute. Sfecla coaptă astfel se va întrepătrunde cu aromele ingredientelor din vas și va avea un gust deosebit.
Când sfecla este coaptă și răcită, se taie în cuburi. La fel se va tăia și brânza tofu.
Ceapa roșie se curăță și se taie în fâșii.
Miezul de nucă se lasă în jumătăți sau sferturi.
Se mai prepară un dressing simplu din ulei de măsline cu suc de lămâie, sare și piper. Cu acesta se stropesc ingredientele după ce se așază în salatieră.
Această delicioasă salată rucola cu sfeclă și tofu nu mai necesită pâine pentru servire, întrucât avem nucile presărate pe deasupra. Dar, puteți adăuga și câteva crutoane de pâine, aromate.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!
COMENTARII