Salate

Salată rucola cu sfeclă și tofu

Pentru una dintre gustările zilei, este chiar ideală această rețetă de salată rucola cu sfeclă și tofu. Gustul ușor amărui al salatei rucola este perfect acompaniat de gustul dulce al sfeclei coapte și de gustul sărat al brânzei tofu.

Este o salată de post, foarte gustoasă și hrănitoare. Iar pentru cei care nu țin post, tofu se poate înlocui cu feta, cașcaval sau orice brânză sărată.

Despre salata rucola se spune că este săracă în calorii, însă este foarte nutritivă. În conținutul ei se regăsesc vitaminele A, C, K, folat, dar și minerale, beta-caroten şi diverși compuşi chimici cu rol antiinflamator.

Iar despre tofu, adică brânza vegetală obținută din laptele bătut de soia, se spune că are un conținut bogat în amino-acizi. Acesta poate înlocui, cu succes, carnea și ouăle din meniul zilnic. De aceea este foarte recomandat în perioadele de post. Tofu este un aliment natural, fără gluten și slab din punct de vedere caloric. Are un conținut bogat de fier și calciu și nu conține colesterol. Este o sursă importantă de proteine, de aceea este adorat de către vegani și vegetarieni.

Ce mai conține rețeta de salată rucola cu sfeclă și tofu

Pe lângă salata rucola și brânza tofu, rețeta de față mai conține mult îndrăgita sfeclă roșie, ușor coaptă. Sfecla se curăță, se feliază și se pune la cuptor stropită cu ulei de măsline și presărată cu usturoi și rozmarin, pentru un plus de aromă.

Mai adăugăm în salată și ceapă roșie, foarte recomandată în această perioadă.  Puțin miez de nucă, pentru un plus de  sățietate, dar și gust crocant și vom avea tot ce trebuie pentru o masă delicioasă.

O altă rețetă de salată cu sfeclă roșie, cu care ne putem răsfăța în această perioadă, este rețetă de salată de sfeclă roșie cu morcovi și țelină.

Iar cea mai simplă, dar și foarte îndrăgită alături de orice garnitură și friptură, este rețeta de salata de sfeclă roșie cu hrean.

Dacă sunteți în căutarea unor rețete diverse de salată, găsiți pe blog o colecție interesantă de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată rucola cu sfeclă și tofu.

Salată rucola cu sfeclă și tofu, cu ceapă roșie și miez de nucă

Gătește Salată rucola cu sfeclă și tofu

Timp de preparare

40 min

Nivel

ușor

Porții

2

Salată rucola cu sfeclă și tofu, cu ceapă roșie și miez de nucă

Ingrediente

  • 150 gr salată rucola
  • 200 gr sfeclă roșie, coaptă
  • 150 gr brânză tofu
  • 1 ceapă roșie
  • 50 gr miez de nuci
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • suc de lămâie
  • usturoi
  • rozmarin

Mod de preparare

Mai întâi se pregătește sfecla roșie. Aceasta se curăță, se feliază mai grosier, se așază într-un vas termorezistent și se stropește cu ulei de măsline. Printre feliile de sfeclă se strecoară și câțiva căței de usturoi, crenguțe de rozmarin și boabe de piper multicolore.  Se acoperă vasul cu o folie de aluminiu și se pune la cuptor la 200 de grade, pentru 30-40 de minute.  Sfecla coaptă astfel se va întrepătrunde cu aromele ingredientelor din vas și va avea un gust deosebit.

Când sfecla este coaptă și răcită, se taie în cuburi. La fel se va tăia și brânza tofu.

Ceapa roșie se curăță și se taie în fâșii.

Miezul de nucă se  lasă în jumătăți sau sferturi.

Se mai prepară un dressing simplu din ulei de măsline cu suc de lămâie, sare și piper. Cu acesta se stropesc ingredientele după ce se așază în salatieră.

Această delicioasă salată rucola cu sfeclă și tofu nu mai necesită pâine pentru servire, întrucât avem nucile presărate pe deasupra. Dar, puteți adăuga și câteva crutoane de pâine, aromate.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!