Gătește Semifreddo cu zmeură și fistic
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- 500 ml smântână lichidă
- 100 gr ciocolată albă
- 200 gr lapte condensat
- 100 gr de fistic mărunțit
- 200 gr de zmeură congelată
- sucul de la o lămâie
- frunze de mentă pentru decor.
Mod de preparare
Mai întâi topim ciocolata albă ruptă mărunt în 100 ml de smântână lichidă. O topim fie pe baie de aburi fie la microunde. Amestecăm pentru omogenizare și lăsăm crema la răcit.
Când este complet răcită o amestecăm cu laptele condensat și sucul de lămâie.
Apoi mixăm smântâna pentru frișcă până când devine consistentă. O amestecăm cu compoziția de mai sus.
Punem folie alimentară într-o tavă clasică de chec și montăm deliciosul semifreddo cu zmeură și fistic.
Turnăm la baza tăvii cam 1/3 din compoziția de înghețată și presărăm zmeură și fistic mărunțit. Turnăm a doua parte, iar fructe și fistic și a treia parte de compoziție. Oprim puțină zmeură și fistic și pentru decor.
Punem tava cu semifreddo cu zmeură și fistic la congelator și o lăsăm timp de 4-5 ore.
Ca și înghețata clasică, și acest gen de înghețată necesită un timp de 10-12 minute la temperatura camerei înainte de servire. Se decorează cu zmeură proaspătă, fistic și frunze de mentă.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!
COMENTARII