Înghețată

Semifreddo cu zmeură și fistic

Pentru că desertul de nerefuzat vara este înghețata, avem pentru voi, de data aceasta, o rețetă de Semifredo cu zmeură și fistic. Este delicios, aromat și spectaculos. Nu poți rămâne indiferent la așa ceva.

Semifreddo este un desert asemănător înghețatei, dar cu o altă textură. Nu are cremozitatea înghețatei clasice, dar este mai simplu și mai consistent. Se poate prepara din diferite ingrediente, dar fără a utiliza o mașină de înghețată.

Rețeta aparține bucătăriei italiene și are la bază o cremă de ouă cu frișcă și diferite toppinguri. Noi sărim de data aceasta peste crema de ouă și o înlocuim cu alte ingrediente.

Tot din categoria rețetelor de înghețată mai găsiți pe blog și o rețetă de parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure. Este o rețetă mai simplă de parfait, care nu necesită ouă ca un parfait clasic. Este mai ușoară și mai rapidă.

Iar dacă doriți o rețetă mai interesantă, vă recomand rețeta de tort de înghețată cu bezea caramelizată denumit Baked Alaska.

Ce conține rețeta de Semifreddo cu zmeură și fistic

După cum am spus mai sus, pentru înghețata de azi am adaptat rețeta clasică înlocuind crema de ouă cu lapte condensat amestecat cu o compoziție de ciocolată albă. Și pentru că acestea au gustul foarte dulce, am compensat cu smântână pentru frișcă, neîndulcită și suc de lămâie.

Zmeura și fisticul le adăugăm atât în interior cât și ca decor. Este ușor de preparat, însă dacă vrem să-i răsfățăm pe cei dragi cu o astfel de înghețată, o preparăm de seara.

Și vă mai recomand să încercați o rețetă de înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată.

Dar găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete, de unde o puteți alege pe cea care vă place.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de semifreddo cu zmeură și fistic.

Două porții de semifreddo cu zmeură și fistic pe două farfurii cu lingurițe

Gătește Semifreddo cu zmeură și fistic

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

12

Semifreddo cu zmeură și fistic, secționat la un capăt, pe un platou alb

Ingrediente

  • 500 ml smântână lichidă
  • 100 gr ciocolată albă
  • 200 gr lapte condensat
  • 100 gr de fistic mărunțit
  • 200 gr de zmeură congelată
  • sucul de la o lămâie
  • frunze de mentă pentru decor.

Mod de preparare

Mai întâi topim ciocolata albă ruptă mărunt în 100 ml de smântână lichidă. O topim fie pe baie de aburi fie la microunde. Amestecăm pentru omogenizare și lăsăm crema la răcit.

Când este complet răcită o amestecăm cu laptele condensat și sucul de lămâie.

Apoi mixăm smântâna pentru frișcă până când devine consistentă. O amestecăm cu compoziția de mai sus.

Punem folie alimentară într-o tavă clasică de chec și montăm deliciosul semifreddo cu zmeură și fistic.

Turnăm la baza tăvii cam 1/3 din compoziția de înghețată și presărăm zmeură și fistic mărunțit. Turnăm a doua parte, iar fructe și fistic și a treia parte de compoziție. Oprim puțină zmeură și fistic și pentru decor.

Punem tava cu semifreddo cu zmeură și fistic la congelator și o lăsăm timp de 4-5 ore.

Ca și înghețata clasică, și acest gen de înghețată necesită un timp de 10-12 minute la temperatura camerei înainte de servire. Se decorează cu zmeură proaspătă, fistic și frunze de mentă.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!