Gătește Sirop concentrat de păpădie sau miere falsă
Timp de preparare
9 ore
Ingrediente
- 200 gr flori de păpădie, foarte deschise
- 1 kg zahăr
- 1 l apă
- zeama de la o lămâie bio
Mod de preparare
După cum am specificat mai sus florile de păpădie se vor culege dimineața și se vor alege cele mai înflorite.
Se spală bine în mai multe ape reci, apoi se pun la fiert într-un litru de apă. Se lasă să fiarbă la foc mic pentru 2-3 minute, după primul clocot.
Apoi se stinge focul, se acoperă vasul și se lasă florile la infuzat 8 ore.
După scurgerea celor 8 ore se strecoară florile de lichid printr-un tifon curat. Se presează bine în tifon să-și lase toată seva.
Lichidul rezultat se pune într-un vas, la foc, împreună cu zahărul și zeama de la o lămâie.
Se fierbe siropul concentrat de păpădie, la foc mic, până devine consistent ca un sirop pentru dulceață.
Pentru a-i testa consistența, se picură câțiva stropi de sirop pe o farfurie rece și dacă nu se prelinge, înseamnă că este gata.
Se pune siropul concentrat de păpădie sau mierea falsă, fierbinte, în borcane sau sticle sterilizate.
Se înfiletează capacele și se acoperă borcanele cu pături lăsându-le așa până la răcirea definitivă.
Au rezultat 3 sticle de 250 ml și un borcan de 275 ml.
Mierea falsă de păpădie se păstrează la loc întunecat și răcoros( cămară, beci), până la 2 ani.
Să vă fie de folos!
COMENTARII