Dulciuri

SPUMA DE CAPSUNE – cu bezea italiana

Imi place spuma de capsune de cand ma stiu.I n plin sezon, cand gasesc capsune parfumate ,fac reteta cu bezea italiana, este mult mai consistenta, albusurile fiind mixate cu sirop de zahar fierbinte.

Spre deosebire de cea clasica, preparata cu albusurile mixate la rece (bezea frantuzeasca ), aceasta este mult mai cremoasa ,se pastreaza foarte bine la rece si am scapat de grija albusurilor crude 🙂 .

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 300 g capune
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 40 ml apa
  • un praf de sare
  • o lingurita extract de vanilie (esenta sau zahar vanilat )

[/ingredients]

Mod de praparare spuma de capsune cu bezea italiana

Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare  pana se formeaza o bezea consistenta. Adaugam spre final si o lingura de zahar din cantitatea data.

004

 

Lasam deoparte si preparam siropul de zahar.Punem pe foc  zaharul cu apa si fierbem siropul 5-6 minute pana incepe sa se ingroasa.

fondant-2B028

Dupa cateva minute, masuram temperatura, trebuie sa aiba in jur de 120 °C. Daca nu aveti un termometru ,incercati proba firului. Luati intre doua degete dupa lingura cu care ati amestecat in sirop si departati degetele. Compozitia trebuie sa formeze un fir de 1,5 -2 cm care sa nu se rupa .

fondant-2B026

 

Turnam in fir siropul fierbinte  peste bezea si mixam continuu.Dupa ce am terminat de pus siropul  trebuie sa continuam cu mixatul pana ce bezeaua se raceste.La sfarsit adaugam si vanilia.

Bezeaua italiana care rezulta trebuie sa fie tare si lucioasa .

005

 

Capsunile le pasam intr-un blender si le incorporam delicat la bezea .

009

 

Portionam spuma de capsune obtinuta si o punem la frigider cateva ore,apoi este numai buna de mancat ,decorata cu capsune proaspete .Pofta buna !

015