Gătește Ștrudel cu cireșe și scorțișoară
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 250 gr făină
- 120 ml apă
- 60 gr unt cu peste 80% grăsime
- 1 linguriță de oțet
- un vârf de linguriță cu sare
- Pentru umplutură:
- 350 gr cireșe fără sâmburi
- 2 linguri cu zahăr brun
- 1 linguriță cu scorțișoară și anason stelat
- 1-2 linguri de unt topit
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului care va st la rece de seara până dimineața, sau 4-5 ore.
Într-un bol, amestecăm făina cu sarea, apoi adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și oțetul. Începem să frământăm untul cu făina, cu vârfurile degetelor. Când obținem niște firimituri, turnăm apă și continuăm frământarea aluatului. Punem aluatul pe masa presărată cu făină și îl omogenizăm bine.
Apoi îl împachetăm cu folie de prospețime și îl punem la rece.
A doua zi sau după 4-5 ore pregătim cireșele. Le spălăm bine, le îndepărtăm sâmburii și le lăsăm într-o sită, la scurs.
Scoatem aluatul de la rece ți îl întindem pe masa presărată cu făină într-o foaie subțire. Ungem 2/3 din suprafața foii cu unt topit și împachetăm aluatul în trei. Îndoim mai întâi partea neunsă, iar peste ea venim cu marginea de aluat unsă. Cu ajutorul sucitorului mai întindem aluatul împachetat astfel într-o foaie mai subțire. Ungem foaia cu unt topit, presărăm zahăr brun și scorțișoara și adăugăm cireșele.
Rulăm aluatul cu cireșele la interior și îl punem în tavă.
Coacem deliciosul ștrudel cu cireșe și scorțișoară pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Îl lăsăm să se răcească, îl decorăm cu zahăr pudră și îl porționăm.
COMENTARII