Dulciuri

Prajitura cu cirese si crema de branza

 

Imi plac prajiturile cu fructe proaspete si toata vara combin cate ceva bun cu fructe de sezon, cum am facut si la Prajitura cu cirese si crema de branza.

Este prajitura care place tuturor, pentru ca este simpla si delicioasa.

Reteta de Prajitura cu cirese si crema de branza este destul de usor de preparat iar ciresele le puteti inlocui cu visine ,bucati de piersici sau caise .

 

Prajitura cu cirese si crema de branza

Ingrediente:

 

  • Aluat 
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri de smantana acra (24 % grasime )
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • vanilie
  • un praf de sare
  • Crema de branza
  • 500 g branza dulce (sau urda )
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • vanilie (am pus o lingurita rasa de pastai de vanilie macinate )
  • un praf de sare
  • 250 g cirese fara samburi

 

Mod de preparare pentru reteta prajitura cu cirese si crema de branza:

 

Intr-un bol punem untul taiat cubulete impreuna cu celelalte ingrediente. Cu varful degetelor framantam pana obtinem un aluat omogen.

Infasuram aluatul intr-o folie alimentara sau intr-o punga si-l punem la frigider pentru jumatate de ora .

 

Intre timp preparam si crema de branza amestecand toate ingredientele intr-un bol pana se omogenizeaza .

 

Apoi scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in doua parti.Una mare ,sa cuprinda trei sferturi si cea ramasa ,evident,un sfert.

Prajitura cu cirese si crema de branza

 

Intr-o tava de 23×30 cm punem un strat din aluat (partea mai mare ) dat pe razatoarea cu ochiuri mari .Tava nu am uns-o cu nimic pentru ca este antiaderenta iar aluatul este gras.

Peste stratul de aluat am pus cu lingura crema de branza,cat am putut de uniform,apoi am asezat din loc in loc ciresele .

Deasupra am ras si partea mica de aluat.

prajitura cu cirese si branza.jpg3

 

Am copt prajitura 40 de minute la 180 °C , este gata cand marginile incep sa se desprinda de tava.

Prajitura cu cirese si crema de branza

 

Taiati prajitura numai dupa ce s-a racit complet.

Spor la treaba si pofta buna !

prajitura cu cirese si crema de branza

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.