Dulciuri

Ștrudel cu cireșe și scorțișoară

Dacă tot am dat startul preparării deserturilor cu cireșe, azi ne-am propus să vă ademenim cu o rețetă de ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Este o rețetă simplă cu aluat preparat în casă, pe care v-o recomandăm cu drag.

Foarte apreciată a fost și rețeta de prăjitură cu ciocolată și cireșe, prezentată anterior pe blog. Ne bucurăm că v-a plăcut și am primit foarte multe recenzii de la cei care au preparat-o.

De asemeni a avut succes și rețeta de tartă cu ciocolată și cireșe.

Iar o altă rețetă de prăjitură cu cireșe care ne place în mod deosebit, este rețeta de prăjitură cu cireșe și cremă de brânză. Combinația dintre crema de brânză și cireșe este peste așteptări de delicioasă.

Aceleași rețete de deserturi le putem prepara și cu vișine, afine, sau chiar cu zmeură. Important este să folosim fructe cât mai mici pentru un aspect minunat.

Citește și: Gem de cireșe. Rețeta clasică, fără conservanți

Cum se prepară rețeta de ștrudel cu cireșe și scorțișoară

Pentru rețeta de față ne-am gândit să adăugăm un plus de aromă cireșelor. Și cum vanilie am tot folosit, de data aceasta am folosit scorțișoară, dar și puțin anason stelat. Le amestecăm cu puțin zahăr brun și le presărăm peste aluat.

Aluatul îl preparăm simplu, cu unt gras. Este ideal să îl pregătim cu o zi înainte pentru a avea timp suficient să stea la rece.

Dacă vă plac deserturile cu fructe de sezon, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ștrudel cu cireșe și scorțișoară.

Porții de ștudel cu cireșe alături de un bol cu cireșe

Gătește Ștrudel cu cireșe și scorțișoară

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

16

Ștrudel cu cireșe și scorțișoară porționat și decorat cu zahăr pudră

Ingrediente

 • Pentru aluat:
 • 250 gr făină
 • 120 ml apă
 • 60 gr unt cu peste 80% grăsime
 • 1 linguriță de oțet
 • un vârf de linguriță cu sare
 • Pentru umplutură:
 • 350 gr cireșe fără sâmburi
 • 2 linguri cu zahăr brun
 • 1 linguriță cu scorțișoară și anason stelat
 • 1-2 linguri de unt topit
 • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului care va st la rece de seara până dimineața, sau 4-5 ore.

Într-un bol, amestecăm făina cu sarea, apoi adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și oțetul. Începem să frământăm untul cu făina, cu vârfurile degetelor. Când obținem niște firimituri, turnăm apă și continuăm frământarea aluatului. Punem aluatul pe masa presărată cu făină și îl omogenizăm bine.

Apoi îl împachetăm cu folie de prospețime și îl punem la rece.

A doua zi sau după 4-5 ore pregătim cireșele. Le spălăm bine, le îndepărtăm sâmburii și le lăsăm într-o sită, la scurs.

Scoatem aluatul de la rece ți îl întindem pe masa presărată cu făină într-o foaie subțire. Ungem 2/3 din suprafața foii cu unt topit și împachetăm aluatul în trei. Îndoim mai întâi partea neunsă, iar peste ea venim cu marginea de aluat unsă. Cu ajutorul sucitorului mai întindem aluatul împachetat astfel într-o foaie mai subțire. Ungem foaia cu unt topit, presărăm zahăr brun și scorțișoara și adăugăm cireșele.

Rulăm aluatul cu cireșele la interior și îl punem în tavă.

Coacem deliciosul ștrudel cu cireșe și scorțișoară pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Îl lăsăm să se răcească, îl decorăm cu zahăr pudră și îl porționăm.