Aperitive

Ștrudel cu varză acră și bacon

Pentru că zilele trecute am avut în meniu varză acră cu bacon, am preparat din ce a mai rămas o delicioasă rețetă de ștrudel cu varză acră și bacon. A ieșit tare gustos și a dispărut rapid de pe platou. Am testat cu această ocazie varza acră pusă la butoi toamna aceasta.

Aluatul pentru foile de plăcintă a fost preparat în casă.

Vedeți aici rețeta de aluat pentru foi de plăcintă.

Chiar dacă nu aveți răbdare să pregătiți în casă aluatul pentru foi, puteți să folosiți din comerț. Merge la fel de bine și aluatul foietaj, sau chiar un aluat fraged.

Am mai prezentat anterior și rețeta de plăcinte rusești cu varză – Pirojki cu varză.

Aluatul pentru aceste plăcinte este din cel dospit, iar varza proaspătă, nu murată. Foarte gustoase au ieșit, s-au cerut rapid repetate. Ne plac tare mult aceste rețete de gustări, mai ales că putem folosi la ele preparate rămase prin frigider.

Și piureul de cartofi îl recondiționăm în diverse rețete de plăcinte, sau de clătite și multe altele.

Ce conține rețeta de ștrudel cu varză acră și bacon

Varza pentru rețeta de față a fost preparată în cel mai clasic mod. Se călește o ceapă cu un morcov și cuburi mici de bacon, în ulei, apoi se adaugă 2-3 linguri de bulion, sau pastă de roșii. Se lasă să fiarbă 7-8 minute, amestecând constant ingredientele, apoi se adaugă varza tocată fideluță și bine scursă.  Puțin mărar verde sau uscat spre final de fierbere, 2 foi de dafin, puțin cimbru și piper, aromatizează plăcut varza.

Iar pentru ștrudel, am folosit și chimen din abundență, condiment pe care îl adoră întreaga familie.

Găsiți pe blog mai multe idei de gustări sau aperitive de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pepagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ștrudel cu varză acră și bacon.

Ștrudel cu varză acră și bacon porționat pe o hârtie de copt

Gătește Ștrudel cu varză acră și bacon

Timp de preparare

30 min

Porții

12

Ștrudel cu varză acră și bacon pe o hârtie albă, alături de un bol cu varză

Ingrediente

  • 4 foi de plăcintă
  • 1-2 linguri de ulei pentru uns
  • 350 gr varză acră cu bacon
  • 1 ou pentru uns
  • semințe de chimen

Mod de preparare

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pe o hârtie de copt așezăm foile de plăcintă, una peste cealaltă, unse între ele cu puțin ulei. Întindem la unul din capetele lungi ale pachetului de foi varza acră cu bacon. Rulăm foile cu varza în interior și împachetăm bine capetele. Transferăm ruloul format, cu hârtia de copt în tava cuptorului. Ungem aluatul deasupra cu ou bătut și presărăm semințe de chimen.

Punem tava la cuptor și coacem deliciosul ștrudel cu varză acră și bacon pentru25-30 de minute la 180 de grade Celsius.

Îl lăsăm să se tempereze bine, înainte de a-l secționa.

În speranța că v-am dat o idee despre cum puteți folosi varza rămasă, vă dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!