Garnituri / Legume

Sufleu de conopida. Reteta simpla

In urma cu vreo doua saptamani, in urma unei vizite pe la verisoarele mele, m-am intors acasa cu reteta asta de sufleu de conopida.

Am facut-o in week-end si ne-a placut foarte mult,este simpla si servita alaturi de o salata verde sau de legume este cu  adevarat delicioasa.

Multumim fetelor ! :*

 

Ingrediente:

 

  • 400 g conopida curatata (aprox. 1/2 conopida)
  • 3 oua
  • 200 g feta (sau telemea de vaca)
  • 250 g iaurt simplu
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • un praf de sare
  • piper
  • patrunjel pentru decor

Mod de preparare pentru reteta sufleu de conopida

 

Am pus la fiert conopida in apa cu sare pentru cinci minute (maxim), apoi am lasat-o sa se scurga.
Intr-un castron se amesteca ouale, iaurtul, feta sfaramata cu o furculita, sarea (atentie, pentru ca e si conopida un pic sarata, la fel si branza) si piper proaspat macinat.
Amestecam bine totul sa se omogenizeze complet si adaugam conopida.
Ungem cu uleiul de masline o tava pentru cuptor (23×23) si turnam compozitia in ea.
Coacem 20-25 de minute la 180 ° C si servim caldut, alaturi de salata.
Spor la treaba si pofta buna!
Sufleu de conopida
Sufleu de conopida

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.