Gătește Supă cremă de cartofi cu bacon crocant
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 500 g cartofi albi
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 1 țelină mică
- 1 morcov
- 750 ml supă de legume sau apă
- 100 ml smântână pentru gătit
- 200 g bacon tăiat felii subțiri sau cubulețe
- 2 linguri de ulei sau unt
- sare și piper după gust
- verdeață pentru decor.
Mod de preparare
Începe cu pregătirea legumelor. Curăță și taie cuburi mari cartofii, morcovul și țelina. Tocă ceapa și usturoiul mărunt.
Continuă cu gătirea baconului. Într-o tigaie încinsă, prăjește baconul până devine crocant. Scoate-l pe o farfurie tapetată cu șervețele pentru a absorbi excesul de ulei și lasă-l deoparte pentru decor.
În aceeași tigaie (sau într-o oală adâncă pentru supă), adaugă uleiul sau untul, apoi sotează ceapa și usturoiul până devin translucide. Adaugă morcovul și țelina și gătește-le 2-3 minute pentru a-și intensifica aromele.
Pune cartofii în oală, adaugă supa de pui sau legume (sau apă), apoi lasă totul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 20-25 de minute, până când cartofii și celelalte legume sunt foarte moi.
Folosește un blender de mână sau un blender clasic pentru a transforma supa într-o cremă fină. Adaugă smântâna pentru gătit și mai blenduiește puțin pentru o textură mătăsoasă. Potrivește de sare și piper după gust.
Toarnă supa cremă în boluri, presară deasupra bucăți de bacon crocant și puțin pătrunjel proaspăt tocat pentru un strop de culoare și prospețime.
Spor și poftă bună!
COMENTARII