Ciorbe / Supe

Supă cremă de cartofi cu bacon crocant

Pentru un prânz delicios și consistent, o supă cremă de cartofi cu bacon crocant poate fi alegerea perfectă. Rețeta nu se prepară anevoios, iar ingredientele sunt simple și la îndemâna tuturor.

Supele cremă sunt preparate catifelate, cu o textură fină, obținută prin mixarea ingredientelor până se transformă într-o compoziție omogenă. Acestea au devenit populare datorită versatilității lor. Se pot face combinații infinite de legume, leguminoase, verdețuri, dar și adaosuri de carne, lactate sau condimente care le îmbogățesc gustul. Supele cremă sunt reconfortante, hrănitoare și perfecte pentru zilele răcoroase, având totodată și un aspect cuceritor.

Ele sunt, de obicei, servite cu garnituri crocante, precum crutoane, nuci, semințe sau bacon. Acestea adaugă textură și intensifică aromele. Consistența fină se obține, în mod obișnuit, prin adăugarea de smântână, lapte sau ulei de măsline. Dar se mai obține și prin intermediul amidonului natural al legumelor. Cartofii, morcovii, țelina și altele oferă o consistență densă fără alte adaosuri.

Despre rețeta de supă cremă de cartofi cu bacon crocant

Această supă cremă este reconfortantă, cu o textură fină și catifelată. Aroma cartofilor se îmbină perfect cu dulceața subtilă a morcovului și notele ușor picante de usturoi. Baconul crocant aduce o notă de contrast atât în textură, cât și în gust, echilibrând perfect suculența supei cu un plus de savoare.

Supa este foarte consistentă și nu necesită crutoane sau pâine pentru servire.

Tot din categoria supelor cremă  mai poți încerca și rețeta de supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină. Este absolut delicioasă, este consistentă și sățioasă și este de post.

Iar o rețetă cu o combinație mai interesantă de ingrediente este cea de supă cremă de sfeclă cu mere și baghete aromate. Este delicioasă, are gust dulce-acrișor și are o culoare foarte plăcută. Iar decorată cu smântână, contrastul de culori va fi spectaculos.

Găsești pe blog mai multe rețete de supă cremă, de unde te poți inspira.

Iar dacă te regăsești în gustul rețetelor de pe acest blog, te aștept zilnic și pe pagina de facebook. Vei găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, te poți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo vei putea încărca fotografiile proprii cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai poți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă cremă de cartofi cu bacon crocant.

Bol cu supă cremă de cartofi cu bacon crocant

Gătește Supă cremă de cartofi cu bacon crocant

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

6

Porție de supă cremă de cartofi decorată cu bacon și pătrunjel

Ingrediente

  • 500 g cartofi albi
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 1 țelină mică
  • 1 morcov
  • 750 ml supă de legume sau apă
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 200 g bacon tăiat felii subțiri sau cubulețe
  • 2 linguri de ulei sau unt
  • sare și piper după gust
  • verdeață pentru decor.

Mod de preparare

Începe cu pregătirea legumelor. Curăță și taie cuburi mari cartofii, morcovul și țelina. Toacă ceapa și usturoiul mărunt.

Continuă cu gătirea baconului. Într-o tigaie încinsă, prăjește baconul până devine crocant. Scoate-l pe o farfurie tapetată cu șervețele pentru a absorbi excesul de ulei și lasă-l deoparte pentru decor.

În aceeași tigaie (sau într-o oală adâncă pentru supă), adaugă uleiul sau untul, apoi sotează ceapa și usturoiul până devin translucide. Adaugă morcovul și țelina și gătește-le 2-3 minute pentru a-și intensifica aromele.

Pune cartofii în oală, adaugă supa de pui sau legume (sau apă), apoi lasă totul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 20-25 de minute, până când cartofii și celelalte legume sunt foarte moi.

Folosește un blender de mână sau un blender clasic pentru a transforma supa într-o cremă fină. Adaugă smântâna pentru gătit și mai blenduiește puțin pentru o textură mătăsoasă. Potrivește de sare și piper după gust.

Toarnă supa cremă în boluri, presară deasupra bucăți de bacon crocant și puțin pătrunjel proaspăt tocat pentru un strop de culoare și prospețime.

Spor și poftă bună!