Tarte / Cheesecake

Tartă cu ciocolată albă și zmeură

Această tartă cu ciocolată albă și zmeură combină perfect dulceața ciocolatei albe cu aciditatea zmeurei proaspete, oferind un contrast delicios de texturi și arome. Crusta crocantă de tartă completează umplutura cremoasă, făcând din această tartă un desert rafinat și sofisticat, ideal pentru ocazii speciale sau pentru a răsfăța familia și prietenii.

Puteți prepara tarta și cu ciocolată amăruie și fructele preferate, însă ciocolata albă oferă o eleganță aparte tartei.

Găsiți pe blog și o rețetă de tartă cu pere și ciocolată. Aluatul crocant și fraged de tartă se combină armonios cu ciocolata ușor amăruie și perele dulci.

Și dacă nu aveți timp pentru prepararea aluatului, puteți apela la crusta din biscuiți.

Vedeți un exemplu la rețeta de tartă cu banane și caramel, cunoscută sub denumirea de tartă Banoffee. Foarte bine și armonios se combină aroma bananelor proaspete cu gustul cremei de caramel. Rețeta este inspirată din bucătăria englezească, fiind inventată în anul 1972, de bucătarul Ian Dowding de la restaurantul The Hungry Monk, din East Sussex.

Cum preparăm rețeta de tartă cu ciocolată albă și zmeură

Pentru tarta de azi am apelat la rețeta clasică pentru aluat fraged de tartă. Se prepară simplu și rapid, din unt ouă și făină.

Crema de ciocolată se prepară și mai simplu, după rețeta clasică de ganache de ciocolată. Iar zmeura se introduce în interiorul cremei.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de tarte cu fructe sau cu alte umpluturi, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu ciocolată albă și zmeură.

Tartă cu ciocolată albă și zmeură porționată

Gătește Tartă cu ciocolată albă și zmeură

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

12

Tartă cu ciocolată albă și zmeură

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluatul de tartă:
  • 200 g făină
  • 100 g unt rece, tăiat cubulețe
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1-2 linguri apă rece (dacă este necesar).
  • Ingrediente pentru umplutura de ciocolată albă:
  • 200 g ciocolată albă
  • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 250 g zmeură proaspătă.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea aluatului.

Într-un bol mare, cernem făina și adăugăm zahărul pudră și praful de sare. Amestecăm ingredientele și adăugăm untul rece, tăiat cubulețe. Cu ajutorul degetelor amestecăm untul cu ingredientele din bol până când amestecul devine nisipos.

Adăugăm oul și amestecăm până când aluatul începe să se adune. Dacă este necesar, adăugăm 1-2 linguri de apă rece pentru a ajuta la formarea aluatului.

Modelăm aluatul într-o bilă, îl înfășurăm în folie alimentară și îl punem la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Între timp încălzim cuptorul la 180°C.

Apoi întindem aluatul pe o suprafață ușor pudrată cu făină până obținem un dreptunghi cu o grosime de aproximativ 0.5 cm.

Transferăm aluatul într-o formă de tartă de 13/35 cm presând bine marginile. Înțepăm baza aluatului cu o furculiță și acoperim cu hârtie de copt. Apoi adăugăm boabe de fasole în interior. Coacem crusta de tartă pentru 15 minute, apoi îndepărtăm hârtia cu boabele de fasole și mai coacem aluatul pentru încă 10 minute sau până când aluatul devine auriu. Lăsăm crusta să se răcească complet.

Pregătirea umpluturii de ciocolată albă.

Într-o cratiță mică, încălzim smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere (fără să fiarbă).

Punem ciocolata albă mărunțită într-un bol și turnăm smântâna fierbinte peste ea. Amestecăm cu o spatulă până când ciocolata este complet topită și amestecul este omogen. Adăugăm esența de vanilie și amestecăm bine.

Lăsăm compoziția să se tempereze doar puțin și o turnăm în interiorul crustei de tartă răcită. Presărăm zmeura proaspătă deasupra umpluturii de ciocolată albă și o înfigem ușor în interior.

Punem delicioasa tartă cu ciocolată albă și zmeură în frigider pentru cel puțin 2 ore, sau până când umplutura se întărește.

Este delicioasă și foarte aspectuoasă!

Spor și poftă bună!