Gătește Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Ingrediente pentru aluatul de tartă:
- 200 g făină
- 100 g unt rece, tăiat cubulețe
- 50 g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 1-2 linguri apă rece (dacă este necesar).
- Ingrediente pentru umplutura de ciocolată albă:
- 200 g ciocolată albă
- 200 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)
- 1 linguriță esență de vanilie
- 250 g zmeură proaspătă.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului.
Într-un bol mare, cernem făina și adăugăm zahărul pudră și praful de sare. Amestecăm ingredientele și adăugăm untul rece, tăiat cubulețe. Cu ajutorul degetelor amestecăm untul cu ingredientele din bol până când amestecul devine nisipos.
Adăugăm oul și amestecăm până când aluatul începe să se adune. Dacă este necesar, adăugăm 1-2 linguri de apă rece pentru a ajuta la formarea aluatului.
Modelăm aluatul într-o bilă, îl înfășurăm în folie alimentară și îl punem la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Între timp încălzim cuptorul la 180°C.
Apoi întindem aluatul pe o suprafață ușor pudrată cu făină până obținem un dreptunghi cu o grosime de aproximativ 0.5 cm.
Transferăm aluatul într-o formă de tartă de 13/35 cm presând bine marginile. Înțepăm baza aluatului cu o furculiță și acoperim cu hârtie de copt. Apoi adăugăm boabe de fasole în interior. Coacem crusta de tartă pentru 15 minute, apoi îndepărtăm hârtia cu boabele de fasole și mai coacem aluatul pentru încă 10 minute sau până când aluatul devine auriu. Lăsăm crusta să se răcească complet.
Pregătirea umpluturii de ciocolată albă.
Într-o cratiță mică, încălzim smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere (fără să fiarbă).
Punem ciocolata albă mărunțită într-un bol și turnăm smântâna fierbinte peste ea. Amestecăm cu o spatulă până când ciocolata este complet topită și amestecul este omogen. Adăugăm esența de vanilie și amestecăm bine.
Lăsăm compoziția să se tempereze doar puțin și o turnăm în interiorul crustei de tartă răcită. Presărăm zmeura proaspătă deasupra umpluturii de ciocolată albă și o înfigem ușor în interior.
Punem delicioasa tartă cu ciocolată albă și zmeură în frigider pentru cel puțin 2 ore, sau până când umplutura se întărește.
Este delicioasă și foarte aspectuoasă!
Spor și poftă bună!
COMENTARII