Gătește Tartă cu cremă de mascarpone și cireșe
Timp de preparare
40
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru aluat fraged de tartă, în formă de 20/30 cm:
- 300 gr de făină
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 ou de mărime medie
- un praf de sare
- puțin unt pentru uns forma de copt
- Pentru cremă și decor:
- 250 gr mascarpone
- 250 gr frișcă îndulcită
- 1 păstaie de vanilie
- 1 praf de sare
- 250 gr cireșe fără sâmburi
- 100 gr zahăr
- 1 linguriță de amidon
Mod de preparare
Preparăm aluatul de tartă.
Trecem făina prin sită într-un bol încăpător. Adăugăm sarea și zahărul pudră și amestecăm bine ingredientele. Facem puțin loc la mijloc unde adăugăm oul, untul rece, tăiat în cuburi. Amestecăm toate ingredientele până când obținem un aluat sfărâmicios. Apoi împachetăm aluatul într-o folie alimentară și-l punem la rece pentru o oră.
Pentru coacere, mai întâi pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ungem interiorul formei de copt cu puțin unt moale. Întindem aluatul într-o foaie dreptunghiulară cu dimensiuni mai mari decât ale formei de copt. Îl întindem mai întâi pe masa presărată cu făină, apoi îl transferăm în interiorul formei de copt. Modelăm aluatul la bază și pe pereții formei de copt într-un strat uniform.
Înțepăm aluatul la bază cu o furculiță și punem în interior o folie de aluminiu cu boabe de fasole.
Coacem aluatul pentru tartă cu ciocolată și cireșe pentru 12-15 minute la 200 de grade Celsius.
Apoi scoatem folia cu boabele de fasole și mai rumenim aluatul de tartă pentru 7-8 minute, la 180 de grade Celsius.
Lăsăm aluatul pentru tartă cu cremă de mascarpone și cireșe să se răcească în forma de copt și pregătim cireșele și crema de mascarpone.
Amestecăm cireșele cu zahărul într-o cratiță și le lăsăm până când se formează sirop. Apoi le fierbem pentru 10-12 minute, atât cât să se înmoaie cireșele. Le punem la scurs într-o sită. În siropul rezultat adăugăm puțin amidon și îl mai fierbem câteva minute. Apoi îl lăsăm la răcit.
Pentru cremă amestecăm mascarponele cu miezul păstăii de vanilie și un praf de sare. Adăugăm frișca bătută și omogenizăm crema. O dăm la rece până când se răcesc aluatul de tartă și siropul de cireșe.
Întindem crema de mascarpone în interiorul tartei și înfigem cireșe din loc în loc. Deasupra picurăm din sirop și marmorăm crema cu acesta. Mai adăugăm cireșe pe deasupra și punem tarta la rece pentru 2-3 ore.
Apoi putem porționa delicioasa cu cremă de mascarpone și cireșe și savura cu poftă alături de cei dragi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII