Gătește Tartă cu rubarbă și căpșuni
Timp de preparare
30
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru aluat fraged:
- 300 gr făină
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 60 gr zahăr pudră
- 1 ou mediu
- un praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- Pentru umplutură:
- 100 gr unt cu 82 % grăsime
- 100 gr griș
- 50 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 1 ou + 1 albuș
- 250 gr căpșuni
- 200 gr rubarbă
- 100 gr zahăr
- 30 gr amidon alimentar
- În plus:
- 1 gălbenuș pentru uns aluatul
- 20-30 gr fulgi de migdale
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului fraged pentru crusta tartei.
Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea. Adăugăm un ou, untul rece, tăiat în cuburi și vanilia. Cu vârfurile degetelor amestecăm ingredientele până când obținem o compoziție sfărâmicioasă. Acoperim aluatul cu o folie alimentară și-l punem la rece pentru o oră.
Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.
Spălăm bine căpșunile, le curățăm de codițe și frunze și le tăiem în sferturi sau în cuburi mai mici. Curățăm tijele de rubarbă de primul strat de coajă. Apoi le tăiem în rondele și le amestecăm cu căpșunile. Adăugăm zahărul și amidonul.
Pentru compoziția de la baza tartei amestecăm untul moale cu zahărul, sarea și grișul. Adăugăm extractul de vanilie, un ou plus un albuș și omogenizăm compoziția.
Asamblăm și coacem minunata tartă cu rubarbă și căpșuni
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Luăm o tavă mare de cuptor și pregătim o hârtie de copt. Întindem aluatul pe hârtie de copt într-o formă circulară cu diametrul de 32-34 cm. Lăsăm margini de 2,5 cm și ungem aluatul cu compoziția de griș. Peste aceasta adăugăm amestecul de rubarbă și căpșuni. Aducem marginile aluatului peste această umplutură, îndoindu-le frumos din loc în loc ca pe niște pliuri. Punem tarta astfel asamblată în tavă și ungem marginile aluatului cu gălbenuș de ou. Presărăm fulgi de migdale pe deasupra și coacem tarta pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.
O lăsăm să se răcească bine înainte de a o porționa.
Va fi un deliciu absolut!
COMENTARII