Tarte sărate

Tarta cu sparanghel. Reteta sanatoasa

Reteta tarta cu sparanghel am descoperit-o mai demult aici,mi-a placut pentru ca n-are unt si e si mai rapida pentru ca nu trebuie sa stea la rece deloc.Mai mult de atat ,baza nu este tare dar nici foarte friabila,este asa cum trebuie,frageda.

Tarta cu sparanghel.

Nu stiu cum e vremea pe la voi dar aici ploua.De la inceputul lunii a inceput potopul si pare sa nu se mai sfarseasca,e frig,mai bate si vantul ,parca vine toamna.Mai avem si zile insorite,dar cam putine,cred ca din 20 de zile,maxim 6-7 au fost „uscate”,in rest ploaie si iar ploaie.Asa ca si in pozele mele e prezenta ,mi s-a parut original s-o las sa ma invadeze!

 

Ingrediente:

 

Aluat:
(pentru o tava de 30 cm diametru)

  • 375 g faina
  • 150 ml apa calda
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita de sare
  • 1 si 1/2 lingurita de praf de copt
Umplutura
  • 3 oua
  • 200 g crema de branza
  • 100 g cascaval ras
  • 60 g parmezan ras
  • sare si piper proaspat macinate
  • un buchetel de chives ( cozi de arpagic )
  • 300 g sparanghel  (13-14 fire )

 

Mod de preparare pentru reteta tarta cu sparanghel

 

Mai intai spalam ,curatam sparanghelul si-l fierbem 5 minute in apa cu un praf de sare,dupa care il lasam la scurs.
Intr-un bol punem toate ingredientele pentru blat si le amestecam cu o furculita pana obtinem un aluat.
In reteta originala scria sa punem toate ingredientele intr-o caserola cu capac si sa amestecam energic pana se formeaza aluatul,dar am preferat sa amestec cu furculita.
Apoi l-am mai framantat putin cu mana ,dupa care l-am pus in tava si l-am intins.N-am folosit sucitorul pentru ca aluatul pare sa se exfolieze si de aceea este de preferat a fi intins manual.
Amestecam si ingredientele pentru umplutura si le turnam in tava,iar deasupra decoram  dupa imaginatie cu sparanghelul fiert.
Coacem 40-45 de minute la 180 °C,pana se rumeneste usor deasupra.Servim tarta calda,dar si rece este foarte buna!Pofta buna!
Tarta cu sparanghel

 

Tarta cu sparanghel

 

Tarta cu sparanghel

 

Tarta cu sparanghel

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.