Gătește Tiramisu cu dovleac și mascarpone, la pahar
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru baza desertului:
- 1 pachet de pișcoturi
- 450 ml cafea fiartă și puțin îndulcită
- 1 linguriță de Amaretto.
- Pentru cremă și decor:
- 750 gr dovleac copt
- 150 gr zahăr
- 500 gr mascarpone
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 2 lingurițe pudră de scorțișoară
- 1 linguriță de Amaretto.
- 100 gr nuci
Mod de preparare
Mai întâi coacem dovleacul în cel mai clasic mod, apoi transformăm miezul în piure și adăugăm o linguriță de pudră de scorțișoară.
Apoi preparăm crema de mascarpone.
Punem smântâna rece în bolul mixerului și o amestecăm până când capătă consistență. Apoi adăugăm treptat zahărul și amestecăm energic până când începe să devină fermă. Adăugăm mascarponele și continuăm mixarea până când compoziția devine cremoasă și destul de fermă.
Apoi împărțim crema în două și adăugăm într-o parte piureul de dovleac bine răcit. În cealaltă parte adăugăm o linguriță de lichior Amaretto.
Fierbem o cafea după propriul gust și tot după gust o îndulcim. O lăsăm să se răcească și adăugăm o linguriță din lichiorul Amaretto.
Când avem toate elementele pregătite putem monta Tiramisu cu dovleac și mascarpone la pahar. Trecem pișcoturile prin cafeaua răcită, doar pentru o fracțiune de secundă.
Punem la baza paharelor 1-2 pișcoturi însiropate. Apoi adăugăm câte o lingură din crema cu dovleac. Continuăm cu pișcoturi, iar cremă de dovleac, apoi cremă de mascarpone cu frișcă și lichior. Presărăm deasupra nucile mărunțite și puțină pudră de scorțișoară.
Punem paharele cu Tiramisu cu dovleac și mascarpone la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire.
COMENTARII