TORT CU CAFEA SI ROM

                                                        Ingrediente:
Pentru blat:

  • 6 oua
  • 200 gr de zahar
  • 3 lingurite cafea solubila(fara cofeina)
  • 30 ml ulei
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 130 gr de faina
  • 7 gr praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema:

  • 3oua
  • 150 de grame zahar
  • 3 linguri de cafea solubila
  • 250  gr unt
  • 1/2 esenta de rom

Sirop:

  • 350 ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • 50 de ml de rom

Pentru decor am mixat 200 ml de frisca lichida si am frecat spuma 2 lingurite de cafea solubila cu 2 lingurite de zahar si cateva picaturi de apa.
Prepararea blatului:separam ouale,albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare si zaharul,apoi se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si cafeaua solubila.La final incorporam faina in care am pus praful de copt si zaharul vanilat.

Incalzim cuptorul  si coacem blatul pe care l-am pus intr-o forma cu diametrul de 27 de cm,in jur de 30-45 de minute.

Crema:ouale se bat cu zaharul la baie de abur pana se ingroasa,apoi lasam sa se racoreasca 10 minute si adaugam cafeaua,esenta de rom(1/2).Untul moale il mixam spuma si-l incorporam la compozitia anterioara.

Siropul:punem pe foc apa impreuana cu zaharul si amestecam pana ce acesta es topeste.Dupa ce se raceste adaugam cele 50 de ml de rom.

Asamblam tortul:blatul rece il taiem in trei parti,siropul il impartim in trei parti egale iar crema se imparte in jumatate.Insiropam primul blat,adaugam o parte di crema ,al doilea blat,il insiropam,crema si la final ultima parte de blat,insiropam si decoram cu frisca si spuma de cafea solubila.

Cu aceasta reteta am raspuns provocarii Dulcea Romanie,gazduita aceasta luna de Carmen.Sper sa fie pe gustul vostru.Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “TORT CU CAFEA SI ROM”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Rețete asemănătoare