Gătește Tort de clătite cu ciocolată și alune
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru aluat de clătite:
- 4 ouă medii
- 25 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 700 ml lapte
- 300 ml apă minerală
- 300 gr făină
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Pentru crema de ciocolată albă:
- 200 gr ciocolată albă
- 150 ml smântână pentru frișcă
- 1 linguriță cu esență de vanilie
- 50 gr nucă de cocos
- Pentru crema de ciocolată amăruie:
- 150 gr ciocolată amăruie
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 50 gr alune coapte și măcinate
- 1 linguriță cu esență de rom
- Pentru glazură:
- 200 gr ciocolată cu lapte
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 50 gr alune pentru decor
Mod de preparare
Începem cu prepararea cremelor de ciocolată care necesită un timp de răcire, timp în care vom prepara clătitele.
Cum preparăm cremele de ciocolată
Cele două creme, de ciocolată albă și de ciocolată neagră se prepară în același mod.
Punem frișca lichidă într-o crăticioară și o așezăm pe aragaz cu flacăra aprinsă la intensitate medie. O lăsăm să se înfierbânte până aproape de punctul de fierbere. Apoi stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă în bucăți mici. Amestecăm intens cu o spatulă până când ciocolata este topită, iar compoziția omogenă. Apoi adăugăm esența. Lăsăm compozițiile de ciocolată la răcit și preparăm clătitele.
Cum preparăm aluatul pentru clătite
Spargem ouăle în bolul mixerului, presărăm un praf de sare și adăugăm zahărul peste ele. Zahărul adăugat în aluat asigură o culoare uniformă clătitelor în timpul coacerii. Amestecăm ingredientele din bol până când obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm laptele, apoi făina și omogenizăm compoziția. La final, adăugăm apa minerală și esența. Apa minerală ajută aluatul de clătite să devină mai pufos în timpul coacerii.
COMENTARII