Gătește Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru blat de 26 cm:
- 8 ouă
- 200 gr zahăr
- 150 gr făină
- 50 gr cacao
- un praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- Pentru cremă:
- 750 ml smântână pentru frișcă cu 32% grăsime
- 200 gr zahăr pudră
- 250 gr mascarpone
- 30 gr gelatină granulată
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- un praf de sare
- 4 portocale mari sau 6 mandarine
Mod de preparare
Începem cu prepararea blatului cu cacao, pasul care necesită puțin mai mult timp.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat. Mixăm continuu până obținem o bezea fermă și lucioasă.
Cu o spatulă încorporăm si gălbenușurile și vanilia, amestecând delicat, de sus în jos. La final încorporăm făina cernută împreună cu pudra de cacao cu aceleași mișcări delicate pentru a se menține compoziția aerată. Coacem blatul de tort în forma tapetată cu hârtie de copt, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Apoi îl lăsăm la răcit.
În timp ce blatul de tort se coace, preparăm crema.
Scoatem smântâna pentru frișcă de la rece și o punem în bolul mixerului. O amestecăm până când începe să capete volum. Adăugăm treptat zahărul și amestecăm în continuare până când începe să devină fermă. Apoi adăugăm mascarpone, vanilia și un praf de sare.
Hidratăm gelatina în apă cât să fie acoperită, apoi o diluăm pe baie de aburi. O adăugăm puțin câte puțin în cremă, în timp ce amestecăm intens pentru omogenizare.
Curățăm portocalele și tăiem miezul în cuburi.
Cum montăm deliciosul tort Kilimanjaro
După răcire, secționăm blatul de tort în două părți.
Așezăm prima parte pe blatul de tort și peste el punem crema.
Dăm formă rotundă cremei, în partea de sus.
A doua parte de blat o secționăm în 16 triunghiuri. Așezăm aceste triunghiuri peste cremă, cu vârfurile în sus. La mijloc adăugăm cuburile de portocale.
Punem tortul la rece pentru cel puțin 8 ore, apoi îl putem porționa.
Opțional, blaturile de tort se pot însiropa.
Spor și poftă bună!
COMENTARII