Dulciuri

Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan

Dacă nu ați preparat încă rețeta de tort Kilimanjaro, celebrul tort cu aspect de vulcan, vă recomandăm cu încredere rețeta. Este un delicios tort cu portocale, cremă de frișcă cu mascarpone și blat de cacao.

Aspectul tortului este sub formă de cupolă, exact ca un vulcan care erupe. Rețeta este destul de simplă și ușoară, iar gustul tortului este delicios.

Tot din categoria rețetelor de tort cu aspect de cupolă vă mai recomandăm de pe blog și rețeta de tort Cupolă cu mousse de zmeură. Pentru a realiza un tort sub formă de cupolă aveți nevoie de un bol de inox cu baza rotundă. Iar blaturile se vor decupa sub forme triunghiulare pentru a se asambla perfect. Fie folosiți un șablon de silicon, fie desenați un triunghi pe o coală de hârtie și vă ajutați de acesta.

Și vă mai recomand și rețeta de tort cupolă din ruladă cu gem de vișine. Nu se prepară greu, mai ales dacă sunteți familiarizați cu ruladele ca desert. Gemul de vișine din interiorul ruladei îl puteți înlocui cu un alt gem preferat, dar frumos colorat. Merge de minune gemul de căpșuni, de zmeură, sau de afine.

Cum preparăm rețeta de tort Kilimanjaro

Pentru acest minunat tort nu avem de preparat decât un blat simplu de cacao pe care îl secționăm în două. O parte va constitui baza tortului, iar cealaltă parte va fi secționată în triunghiuri. 

Crema tortului se prepară la rece din mascarpone cu frișcă. Mai adăugăm prin ea și cuburi de portocale. Interesant la acest tort este aspectul sub formă de vulcan unde portocalele reprezintă lava eruptă, iar triunghiurile din blat fragmentele de munte.

Un astfel de tort cucerește atât prin gust și prin aspect, cât și prin simplitatea modului de preparare.

Mai găsiți pe blog rețete simple și rapide de tort, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort Kilimanjaro.

Tort Kilimanjaro pe un tocător de lemn

Gătește Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

16

Tort Kilimanjaro pe un tocător de lemn, alături de un ștergar

Ingrediente

  • Pentru blat de 26 cm:
  • 8 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 150 gr făină
  • 50 gr cacao
  • un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 750 ml smântână pentru frișcă cu 32% grăsime
  • 200 gr zahăr pudră
  • 250 gr mascarpone
  • 30 gr gelatină granulată
  • 2 lingurițe cu extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 4 portocale mari sau 6 mandarine

Mod de preparare

Începem cu prepararea blatului cu cacao, pasul care necesită puțin mai mult timp.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat. Mixăm continuu până obținem o bezea fermă și lucioasă.

Cu o spatulă încorporăm si gălbenușurile și vanilia, amestecând delicat, de sus în jos. La final încorporăm făina cernută împreună cu pudra de cacao cu aceleași mișcări delicate pentru a se menține compoziția aerată. Coacem blatul de tort în forma tapetată cu hârtie de copt, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Apoi îl lăsăm la răcit.

În timp ce blatul de tort se coace, preparăm crema.

Scoatem smântâna pentru frișcă de la rece și o punem în bolul mixerului. O amestecăm până când începe să capete volum. Adăugăm treptat zahărul și amestecăm în continuare până când începe să devină fermă. Apoi adăugăm mascarpone, vanilia și un praf de sare.

Hidratăm gelatina în apă cât să fie acoperită, apoi o diluăm pe baie de aburi. O adăugăm puțin câte puțin în cremă, în timp ce amestecăm intens pentru omogenizare.

Curățăm portocalele și tăiem miezul în cuburi.

Cum montăm deliciosul tort Kilimanjaro

După răcire, secționăm blatul de tort în două părți.

Așezăm prima parte pe blatul de tort și peste el punem crema.

Dăm formă rotundă cremei, în partea de sus.

A doua parte de blat o secționăm în 16 triunghiuri. Așezăm aceste triunghiuri peste cremă, cu vârfurile în sus. La mijloc adăugăm cuburile de portocale.

Punem tortul la rece pentru cel puțin 8 ore, apoi îl putem porționa.

Opțional, blaturile de tort se pot însiropa.

Spor și poftă bună!