Gătește Tort Malakoff cu amaretti și ciocolată
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru baza tortului:
- 1 pachet de biscuiți Amaretti
- 250 ml de lapte
- Pentru crema de vanilie cu ciocolată albă și neagră:
- 4 gălbenușuri
- 500 ml de lapte
- 150 gr de zahăr
- 100 gr de făină
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr ciocolată albă
- 100 gr ciocolată neagră
- 1 praf de sare
- Pentru glazură și decor:
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 ml frișcă lichidă
- 200 gr vișine congelate
- puțină cremă de vanilie
- puțină nucă de cocos
- Pentru tapetat forma:
- 1 linguriță de unt moale
- 1 lingură de zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare
Pentru această rețetă de tort nu avem de preparat decât cremele și glazura. De fapt, preparăm o singură cremă pe care o vom împărți în două.
Amestecăm, într-un bol, gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul. Adăugăm făina și puțin lapte rece și omogenizăm bine compoziția. Restul de lapte se adaugă fierbinte, amestecând intens pentru a nu se forma cocoloașe. Fierbem crema până când capătă consistența unei budinci. Spre final de fierbere adăugăm vanilia.
Apoi, împărțim crema, dar nu în mod egal. Punem două părți de cremă într-un bol și o parte în celălalt bol.
Pentru partea de cremă cu ciocolată albă, topim ciocolata cu 100 gr de unt și o amestecăm în crema fierbinte. Omogenizăm bine crema și așezăm o folie de prospețime deasupra.
Pentru crema cu ciocolată amăruie procedăm în același mod.
Lăsăm cremele să se răcească, apoi introducem mixerul, pe rând în creme, pentru a le oferi cremozitate.
Pentru a monta deliciosul Tort Malakoff cu amaretti și ciocolată, luăm o formă de tort cu inel detașabil și diametrul de 24-25 cm.
Ungem forma cu puțin unt și o tapetăm cu zahăr pudră, cu aromă de vanilie. Trecem biscuiții, pe rând prin lapte și așezăm un rând la baza formei de tort.
Dăm deoparte 2-3 linguri de cremă albă, pentru a o folosi la decor. Apoi, întindem 1/4 din cantitatea rămasă, peste biscuiți. Așezăm din nou un rând de biscuiți trecuți prin lapte, iar crema albă, apoi încă un rând de biscuiți. Continuăm cu 1/3 din crema cu ciocolată neagră, un alt rând de biscuiți, a doua parte de cremă neagră, biscuiți, apoi două straturi de cremă albă intercalate cu biscuiți. Strecurăm și câteva vișine printre aceste straturi.
Punem tortul la rece pentru 3-4 ore. Apoi îndepărtăm inelul circular.
Cu a treia parte de cremă neagră vom îmbrăca tortul de jur împrejur, dar cu un strat subțire.
Pentru glazură, topim ciocolata în smântâna lichidă, o lăsăm să se tempereze pentru 5-6 minute și o întindem uniform peste tort.
După ce se întărește glazura, decorăm minunatul tort Malakoff cu amaretti și ciocolată, cu nucă de cocos pe marginile inferioare. Iar din crema albă oprită creăm deasupra tortului mici aveline.
Adăugăm și câte o vișină la mijlocul acestora și ne putem bucura de gustul delicios al tortului, alături de cei dragi.
COMENTARII