Aperitive

Trandafiri din foietaj cu bacon și mozzarella

Întotdeauna, printre aperitivele de pe un platou festiv mai strecor și ceva simplu cu aluat foietaj, cum ar fi acești trandafiri din foietaj cu bacon și mozzarella. Se prepară atât de ușor și rapid, dar sunt și foarte gustoși.

Aperitivele cu foietaj sunt favoritele alor mei, le pregătim foarte des și în weekend-uri.

Ingredientele din interiorul foietajului pot fi alese în funcție de preferințele fiecăruia. Se pot face simple, doar cu ketchup și semințe, sau doar cu brânză sărată și verdețuri.

Vedeți și Rețeta de trandafiri aperitiv din foietaj cu salam, dar și Rețeta de spirale cu șuncă și cașcaval.

Rețetă de trandafiri din foietaj cu bacon și mozzarella

Pentru o astfel de rețetă ne putem juca cu ingredientele după propriul gust și propria imaginație.

Oricum le-am combina și asambla, vor ieși aperitive tare gustoase cu succes garantat.

Aluatul foietaj, dacă avem timp, îl putem pregăti în casă – Vedeți aici o rețetă!

Însă noi apelăm foarte des la aluaturile din comerț, pentru că ne-am împrietenit cu ele. Ne plac tare mult, mai ales dacă sunt de calitate și sunt foarte la îndemână.

Ketchupul îl alegem, de obicei mai picant, sau presărăm de multe ori peste el piper și semințe de chimen.

Se pot unge și cu ou pe deasupra și de asemeni, presărate semințe: de susan, de chimen, mac, etc.

Noi le-am preferat de data aceasta simple.

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre, îndeosebi, cu preparate inspirate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Pentru a vedea și rețeta în imagini din timpul preparării, accesați galeria foto de mai jos!

Trandafiri din foietaj cu bacon și mozzarella

Gătește Trandafiri din foietaj cu bacon și mozzarella

Timp de preparare

40 min

Porții

15-20

Trandafiri din foietaj cu bacon și mozzarella

Ingrediente

  • 800 gr aluat foietaj
  • ketchup picant
  • 450 gr felii de bacon, mai grosiere
  • 200 gr mozzarella răzuită

Mod de preparare

Iată cât de simplu pregătim rețeta de trandafiri din foietaj cu bacon și mozzarella!

Mai întâi lăsăm aluatul foietaj la decongelat, la temperatura camerei, dar avem grijă să nu se înmoaie foarte rău. Trebuie lăsat atât cât să se poată desface din pachet și întinde.

Când aluatul este decongelat, pornim cuptorul la 200 de grade.

Apoi ungem foile de aluat cu ketchup și presărăm mozzarella răzuită peste ele.

Așezăm feliile de bacon cu puțină distanță între ele( a se vedea și pozele din galeria foto!).

Peste feliile de bacon mai presărăm puțină mozzarella. Mozzarella pe lângă gust bun, mai este utilă și la a uni ingredientele între ele, topindu-se în timpul procesului termic.

Decupăm aluatul foietaj în fâșii, pe lângă feliile de bacon, apoi rulăm fâșiile. Pentru că au fost grosiere, am mai tăiat rulourile în două.

Așezăm trandafirii din foietaj cu bacon și mozzarella astfel formați în tava tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la cuptor și coacem aperitivul din foietaj pentru 15-20 de minute, la 200 de grade.

Avem grijă să se rumenească frumos, fără a se arde.

Să vă fie de folos!