Gătește Trandafiri din foietaj cu bacon și mozzarella
Timp de preparare
40 min
Porții
15-20
Ingrediente
- 800 gr aluat foietaj
- ketchup picant
- 450 gr felii de bacon, mai grosiere
- 200 gr mozzarella răzuită
Mod de preparare
Iată cât de simplu pregătim rețeta de trandafiri din foietaj cu bacon și mozzarella!
Mai întâi lăsăm aluatul foietaj la decongelat, la temperatura camerei, dar avem grijă să nu se înmoaie foarte rău. Trebuie lăsat atât cât să se poată desface din pachet și întinde.
Când aluatul este decongelat, pornim cuptorul la 200 de grade.
Apoi ungem foile de aluat cu ketchup și presărăm mozzarella răzuită peste ele.
Așezăm feliile de bacon cu puțină distanță între ele( a se vedea și pozele din galeria foto!).
Peste feliile de bacon mai presărăm puțină mozzarella. Mozzarella pe lângă gust bun, mai este utilă și la a uni ingredientele între ele, topindu-se în timpul procesului termic.
Decupăm aluatul foietaj în fâșii, pe lângă feliile de bacon, apoi rulăm fâșiile. Pentru că au fost grosiere, am mai tăiat rulourile în două.
Așezăm trandafirii din foietaj cu bacon și mozzarella astfel formați în tava tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptor și coacem aperitivul din foietaj pentru 15-20 de minute, la 200 de grade.
Avem grijă să se rumenească frumos, fără a se arde.
Să vă fie de folos!
COMENTARII