Gătește Vafe inimioare cu jeleu de zmeură
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
30
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 3 ouă de mărime medie
- 125 gr unt topit, cu 82% grăsime
- 300 ml de lapte
- 125 gr de zahăr
- 1 praf de sare
- 1 linguriță cu praf de copt
- 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 50 gr de iaurt
- 450 gr de făină
- Pentru umplut:
- 200 gr de gem de zmeură fără semințe
Mod de preparare
Pentru a pregăti aluatul de vafe, mai întâi topim untul și îl lăsăm să se tempereze. Apoi, amestecăm bicarbonatul cu iaurtul.
Spargem ouăle într-un bol, presărăm un praf de sare peste ele și adăugăm zahărul. Le amestecăm energic până când devin spumoase, iar granulele de zahăr nu se mai simt.
Adăugăm untul topit și temperat, apoi laptele și omogenizăm compoziția. Cernem o parte din făină împreună cu praful de copt și încorporăm amestecul în compoziție. Apoi adăugăm și iaurtul amestecat cu bicarbonatul.
Mai adăugăm făină atât cât să obținem o compoziție mai consistentă decât cea de chec, dar să fie totuși ușor cursivă.
Lăsăm aluatul pentru vafe inimioare cu jeleu de zmeură la odihnit 10 minute, apoi conectăm aparatul electric pentru vafe la sursa de curent.
Cu un polonic, punem din compoziție în formele aparatului.
Coacem vafele până când se rumenesc bine la suprafață.
Le lăsăm să se răcească și presărăm zahăr pudră peste jumătate din ele.
Apoi, cu un decupaj micuț în formă de inimioară, decupăm mijlocul acestor vafe.
Vafele simple le glazurăm cu jeleul de zmeură și le aplicăm pe cele decupate peste ele.
Sunt și frumoase și gustoase, merg de minune ambalate frumos în cutii de cadouri și dăruite celor dragi.
COMENTARII