Rețete pentru Valentine's Day / Dragobete și 1 Martie

Vafe inimioare cu jeleu de zmeură

Din categoria fursecurilor sub formă de inimioară pe care le putem oferi în semn de iubire persoanelor dragi, azi avem pentru voi o rețetă de vafe inimioare cu jeleu de zmeură. Sunt perfecte și pentru sărbătoarea Dragobete, dar și pentru 1 Martie.

Sunt la mare căutare astfel de deserturi în luna februarie, lună dedicată celor mai plăcute sentimente pe care le nutrim pentru cei dragi. Și noi ne conformăm pentru a fi în trend specificul zilelor în care se celebrează dragostea și preparăm diferite deserturi sau chiar aperitive simbolice.

Vedeți un exemplu concludent la rețeta de biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii. Sunt delicioși, sunt frumoși și sunt în temă cu specificul respectivelor zile.

Și dacă doriți să impresionați și mai mult persoana iubită, vă recomand rețeta de prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone. Gustul delicios al combinației de căpșuni cu cremă de brânză este încununat de aspectul senzațional al prăjiturii.

Cum se prepară rețeta de vafe inimioare cu jeleu de zmeură

Aluatul pentru aceste vafe este unul foarte simplu, asemănător cu cel al celebrilor faguri din copilărie. Dar, textura va fi mult mai consistentă, pentru ca vafele să fie mai ferme. Aluatul se poate aromatiza după preferințe, sau se poate lăsa simplu pentru că este jeleul de zmeură destul de aromat. După coacere, o parte din vafe vor fi decupate la interior cu un decupaj micuț, în formă de inimă. Acestea se aplică peste vafele întregi, glazurate cu jeleu.

Jeleul de zmeură poate fi înlocuit cu jeleu de căpșuni, de vișine sau de cireșe. Iar dacă nu dispuneți de jeleu, puteți folosi gem simplu.

Dacă mai doriți astfel de deserturi simbolice, găsiți pe blog o întreagă colecție de rețete în secțiunea ”Rețete pentru Valentine’s Day / Dragobete și 1 Martie”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de vafe inimioare cu jeleu de zmeură.

Vafe inimioare cu jeleu de zmeură pe un grătar negru, alături de o linguriță albă, un bol cu jeleu și un bol cu fructe de pădure

Gătește Vafe inimioare cu jeleu de zmeură

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

30

Vafe inimioare cu jeleu de zmeură pe un grătar negru, alături de un bol cu jeleu și un bol cu fructe de pădure

Ingrediente

 • Pentru aluat:
 • 3 ouă de mărime medie
 • 125 gr unt topit, cu 82% grăsime
 • 300 ml de lapte
 • 125 gr de zahăr
 • 1 praf de sare
 • 1 linguriță cu praf de copt
 • 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu
 • 50 gr de iaurt
 • 450 gr de făină
 • Pentru umplut:
 • 200 gr de gem de zmeură fără semințe

Mod de preparare

Pentru a pregăti aluatul de vafe, mai întâi topim untul și îl lăsăm să se tempereze. Apoi, amestecăm bicarbonatul cu iaurtul.

Spargem ouăle într-un bol, presărăm un praf de sare peste ele și adăugăm zahărul. Le amestecăm energic până când devin spumoase, iar granulele de zahăr nu se mai simt.

Adăugăm untul topit și temperat, apoi laptele și omogenizăm compoziția. Cernem o parte din făină împreună cu praful de copt și încorporăm amestecul în compoziție. Apoi adăugăm și iaurtul amestecat cu bicarbonatul.

Mai adăugăm făină atât cât să obținem o compoziție mai consistentă decât cea de chec, dar să fie totuși ușor cursivă.

Lăsăm aluatul pentru vafe inimioare cu jeleu de zmeură la odihnit 10 minute, apoi conectăm aparatul electric pentru vafe la sursa de curent.

Cu un polonic, punem din compoziție în formele aparatului.

Coacem vafele până când se rumenesc bine la suprafață.

Le lăsăm să se răcească și presărăm zahăr pudră peste jumătate din ele.

Apoi, cu un decupaj micuț în formă de inimioară, decupăm mijlocul acestor vafe.

Vafele simple le glazurăm cu jeleul de zmeură și le aplicăm pe cele decupate peste ele.

Sunt și frumoase și gustoase, merg de minune ambalate frumos în cutii de cadouri și dăruite celor dragi.