VARZA ROSIE CALITA

varza rosie calita

Varza rosie calita, reteta simpla. Varza rosie dulce acrisoara, cu vin si mirodenii, garnitura perfecta pentru fripuri.

Varza rosie calita este delicioasa servita ca atare sau ca si garnitura. Acompaniaza foarte bine friptura de rata, gasca, carnea de porc, miel sau chiar niste carnati rumeni si suculenti.

Noua ne place usor dulce acrisoara si aromata cu nucsoara si scortiosoara. Daca nu le agreeati, le puteti inlocui simplu cu o frunza de dafin si piper negru proaspat macinat. La fel de bine puteti inlocui zaharul brun cu cel alb, iar otetul balsamic cu cel din vin alb sau rosu.

Oricum ati opta s-o preparati, va asigur ca este minunata.

Ingrediente

  • o varza rosie de 1 kg
  • o ceapa medie, rosie sau alba
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • putina nucsoara
  • putina scortisoara
  • 1 lingura cu varf de zahar brun
  • 3 linguri de otet balsamic
  • 50 ml vin rosu
  • 100 ml apa
  • sare dupa gust

Mod de preparare varza rosie calita

Intr-un vas incapator puneti uleiul si ceapa rosie tocata solzisori. Caliti-o la foc mic pana se inmoaie si devine translucida. Adaugati si un praf de sare.

varza rosie calita

Puneti apoi varza rosie tocata cat de fin vreti/puteti si lasati-o sa se inmoaie.  Apoi adaugati condimentele, zaharul, otetul si vinul. Sarati dupa gust si, dupa cateva minute turnati apa.

varza rosie calita

Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti pana cand varza se inmoaie si lichidul a scazut. Amestecati ocazional in ea si potriviti-o de sare, zahar sau otet, daca mai este nevoie.

varza rosie calita

Varza rosie calita este gata si poate fi servita dupa preferinte, simpla sau alaturi de o friptura rumena. Pofa buna!

*Noi am avut-o de Revelion langa o friptura de rata. Grozava!

varza rosie calita

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *