ARDEI UMPLUTI

 

 

Reteta de ardei umpluti pe care o stiu de la mama este una dintre preferatele mele inca din copilarie.Este atat de simpla si gustoasa incat as putea-o manca toata vara fara probleme.Eu folosesc doar carne de porc ,dar puteti folosi si carne de vita,mixta ,de curcan sau pui.

 

Ingrediente

  • 800 g carne tocata de porc
  • 12-13 ardei grasi medii
  • 100 g orez
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce (paprika )
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 lingura rasa de sare
  • un varf de lingurita de piper
  • o legatura mica de patrunjel
  • o legatura mica de marar
  • 1 foaie de dafin
  • 2 rosii feliate
  • 3 linguri de bulion de rosii
  • un praf de sare

Mod de preparare ardei umpluti

 

Intai spalati si curatati ardeii de cotoare,nervuri si seminte.

Tocati ceapa marunt si caliti-o intr-o tigaie in cele 3-4 linguri de ulei.Adaugati orezul spalat si scurs,boiaua,bulionul ,piperul,amestecati si mai lasati un minut,doua.Stingeti focul si lasti la racit.

Intr-un bol puneti carnea,verdeata,sarea si amestecul preparat inainte.

ARDEI UMPLUTI

 

Amestecati bine si umpleti ardeii fara a-i presa excesiv pentru ca se mai umfla si orezul in timpul fierberii.Feliati rosiile si puneti capacele ardeilor.

ARDEI UMPLUTI.jpg1

Acoperiti cu apa rece,mai adaugati bulionul,foaia de dafin si un praf de sare.Asezati deasupra o farfurie plata (ajuta ca ardeii sa nu se ridice la suprafata) si fierbeti la foc mic o ora si jumatate,doua,pana cand carnea va fi gatita si orezul fiert.Nu va grabiti sa mariti focul deoarece umplutura se va intari.

ardei umpluti

Seviti ardeii calzi cu mult patrunjel tocat deasupra si,daca va place, niste smantana grasa 🙂 .Pofta buna !

ardei umpluti

ARDEI UMPLUTI.jpg2

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *