CARTOFI NOI CU USTUROI SI CIMBRISOR

30 min

simplu

2 portii

 

Cartofi noi cu usturoi si cimbrisor, o reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Nu mai zic ca se fac foarte rapid si sunt perfecti in perioadele de post, pentru vegetarieni sau vegani.

Ii puteti manca pur si simplu alaturi de o salata sau iaurt natural dar pot fi si o garnitura delicioasa alaturi de o friptura suculenta.

Ingrediente

  • 800 g cartofi noi micuti
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei mari de usturoi
  • combrisor sau cimbru

 

Mod de preparare cartofi noi cu usturoi si cimbrisor

In primul rand, cu rabdare, spalati foarte bine cartofii. Pe cei mai mari taiati-i in bucati, astfel incat sa fie cat de cat la dimensiunea celorlalti. Puneti-i intr-o craticioara, adaugati o jumatate de lingurita de sare, acoperiti-i cu apa si fierbeti-i pana cand sunt aproape moi (7 minute in cazul meu) .

Incalziti uleiul intr-o tigaie mare si adaugati cartofii scursi bine de apa. Sarati, piperati dupa gust si prajiti cartofii, scuturand des tigaia.

Cand sunt aproape gata, adaugati usturoiul pisat sau dat pe razatoarea fina si cimbrisorul.

*Daca nu va place cimbrisorul sau cimbrul, puteti folosi marar.

Mai lasati pe foc 2-3 minute si cartofii sunt gata. Simplu, nu? Pofta buna!

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *